Magyar diák is döntőbe jutott az oxfordi John Locke esszéíró versenyen

2022.09.21. · tudomány

Beválogatták a nagy presztízsű oxfordi John Locke esszéíró verseny döntőjébe Csorba Leilát, a „Van-e olyan mentális betegség, amelyik végső sorban nem fizikai betegség?” című írásával. A Milestone Institute Bridge-ösztöndíjas diákja a korábbi évek nyertes pályamunkáit tanulmányozva készítette el saját írását, amelynek témáját saját érdeklődési körének megfelelően választotta.

Csorba a Milestone Institute-nak adott rövid interjújában elmondta, tanulmányait szívesen folytatná a pszichiátria területén, ahol ötvözheti természettudományos és humán tudományterületi érdeklődését is. A Bridge-ösztöndíjat hatalmas lehetőségnek tartja, amely hozzájárult ahhoz, hogy ilyen sikereket érjen el.

link Forrás

A jövőben a Bridge-program nagyköveteként hasonló ambíciójú roma gyerekekkel ismerkedhet meg és támogathatja őket a céljaik megvalósításában.

A John Locke esszéíró pályázat 18 év alatti fiataloknak szól, amelyre egy maximum 2000 szavas esszével jelentkezhetnek a diákok, a kiírásban felsorolt témák valamelyikével. A kategórianyertesek 2000 dollár értékű ösztöndíjat kaphatnak, amely a John Locke Institute bármely képzésére fordítható.

Csorba a pszichológiai szekcióban érdekelt, a díjátadót 2022. október 1-én tartják Oxfordban.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás