Ilyen lesz a Microsoft felújított főhadiszállása Redmondban

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

Meggyőző erejű videón mutatta be a Microsoft, hogyan tervezi kibővíteni az elkövetkező években Washington állambeli, redmondi főhadiszállását. 

A látványtervekből kiderül, hogy a cég nem tervez olyan excentrikus, egyszerre futurisztikus és megalomán épületet, mint az Apple nemes egyszerűséggel csak űrhajóként emlegetett, középen lyukas fánk alakú, kívül Norman Foster, belül az Iphone-dizájnairól híres Johnathan Ive által tervezett cupertinói ufója, amit szeptember közepén mutattak be a nagyközönségnek. 

A Microsoft ehelyett a rendelkezésére álló, 200 hektáros területen elhelyezkedő, meglévő főhadiszállást bővíti egy több évig elhúzódó projekt keretében úgy, hogy 18 új épületet húz fel a már meglévő 125-ön kívül (amelyek közül egy tucatnyit lebont), és új közlekedési lehetőségekkel, illetve sportlétesítményekkel bővíti a kampuszt. Lesznek majd futó- és sétálóösvények, futball- és krikettpálya, a főhadiszállás területét kettévágó 520-as autópálya fölé pedig gyalogos-kerékpáros hidat építenek.

A dollármilliárdokból kibővített komplexumban elfér majd a Microsoft mostani, 47 000 munkatársa, és további 8000 alkalmazottnak jut majd hely. 

És hogy miként jön ki az összehasonlításból a két ősrivális, ha csak a főhadiszállásaikat nézzük?