Kesztyűbábbal etetik Ottót, az egyhónapos mentett rétisasfiókát a Fővárosi Állatkertben

Március 24-én, 18 napos korában érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére Ottó, a rétisasfióka. Az állatkert szerdán tett közzé videót a lebilincselő személyiségnek látszó madárról.

Mint gondozója a videón elmondja, Ottót egy webkamerával figyelt fészekből mentették ki az után, hogy kiderült, egyik szülője elpusztult, a fióka pedig legyengült. Miután éjjel bevitték, infúziót, melegítést és erősítőket kapott.

Amint jobban lett, táplálni kezdték. Az etetés reggel 7 és 8 óra között kezdődik, és 3-4 óránként kell ismételni. A fióka könnyen emészthető táplálékokat kap, például halat, nyúzott egeret és hasonló finomságokat, amiket ráadásul egy rétisasfejben végződő kesztyűbábbal adnak a csőrébe egy paraván mögül, hogy később vissza lehessen engedni a természetbe. A tervek szerint egy olyan fészekbe fogják visszarakni, ahol hasonló korú fiókák vannak, így nevelőszülei és fogadott testvérei könnyebben befogadják.

A fővárosi madárállományról szóló cikkünkben a Budapest közigazgatási határain belül fészkelő rétisasokról is szó volt.

Tapéta

Sáromberki a dossziét nézte, még soha nem látott igazi papírt. – Megfoghatom? – kérdezte. – A maga ítélete – mondta a kedvesebbik –, azt csinál vele, amit akar.

Jégpáncél

A Medúzák egy, egy és örök, és éppen ez a nehézség, mert ez a saját hite szerint öröktől létező egyetlen és óriási elme nem képes felfogni vagy elhinni, hogy létezhet olyan faj, amelynek egyedei különálló entitások, és nem tudja sem azt, hogy mi a halál, sem azt, hogy mi a felejtés.

Szivárvány

Ahogy a fogkrémet nyomom a kefémre, bizsergést érzek a garatomban, valami nincs rendben, jobban odafigyelek, valóban, egy negyed grammal több került a kefére a javasolt mennyiségnél.