Kesztyűbábbal etetik Ottót, az egyhónapos mentett rétisasfiókát a Fővárosi Állatkertben

Március 24-én, 18 napos korában érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére Ottó, a rétisasfióka. Az állatkert szerdán tett közzé videót a lebilincselő személyiségnek látszó madárról.

Mint gondozója a videón elmondja, Ottót egy webkamerával figyelt fészekből mentették ki az után, hogy kiderült, egyik szülője elpusztult, a fióka pedig legyengült. Miután éjjel bevitték, infúziót, melegítést és erősítőket kapott.

Amint jobban lett, táplálni kezdték. Az etetés reggel 7 és 8 óra között kezdődik, és 3-4 óránként kell ismételni. A fióka könnyen emészthető táplálékokat kap, például halat, nyúzott egeret és hasonló finomságokat, amiket ráadásul egy rétisasfejben végződő kesztyűbábbal adnak a csőrébe egy paraván mögül, hogy később vissza lehessen engedni a természetbe. A tervek szerint egy olyan fészekbe fogják visszarakni, ahol hasonló korú fiókák vannak, így nevelőszülei és fogadott testvérei könnyebben befogadják.

A fővárosi madárállományról szóló cikkünkben a Budapest közigazgatási határain belül fészkelő rétisasokról is szó volt.

Vasgyúrók

Aki nem emelt fel fél kézzel egy tehervonatot, az el se tudja képzelni, milyen könnyfakasztóan jó érzés az irdatlan, féktelen erő.

Kosár

A lámpa ebben a pillanatban zöldre váltott, a furgon csikorgó kerekekkel lassított, félig keresztbe fordult az üres úton, és milliméterekkel a zebra előtt állt csak meg.