Kesztyűbábbal etetik Ottót, az egyhónapos mentett rétisasfiókát a Fővárosi Állatkertben

Március 24-én, 18 napos korában érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére Ottó, a rétisasfióka. Az állatkert szerdán tett közzé videót a lebilincselő személyiségnek látszó madárról.

Mint gondozója a videón elmondja, Ottót egy webkamerával figyelt fészekből mentették ki az után, hogy kiderült, egyik szülője elpusztult, a fióka pedig legyengült. Miután éjjel bevitték, infúziót, melegítést és erősítőket kapott.

Amint jobban lett, táplálni kezdték. Az etetés reggel 7 és 8 óra között kezdődik, és 3-4 óránként kell ismételni. A fióka könnyen emészthető táplálékokat kap, például halat, nyúzott egeret és hasonló finomságokat, amiket ráadásul egy rétisasfejben végződő kesztyűbábbal adnak a csőrébe egy paraván mögül, hogy később vissza lehessen engedni a természetbe. A tervek szerint egy olyan fészekbe fogják visszarakni, ahol hasonló korú fiókák vannak, így nevelőszülei és fogadott testvérei könnyebben befogadják.

A fővárosi madárállományról szóló cikkünkben a Budapest közigazgatási határain belül fészkelő rétisasokról is szó volt.

Talkshow

Az asszisztens odajön mellém, hogy még egyszer átismételjük a jelenetet, tudja, hogy úgy érzem, már több mint elégszer átismételtük, de hát a kertévé már csak ilyen, nem lehet elégszer.

Sorsistennő

Amikor anya végre megszólal, nem szid, hanem csak megkérdezi, hogy tényleg nem emlékszem semmire abból, hogy milyen volt, amikor a Sorsistennő lefejezte apát?