Kesztyűbábbal etetik Ottót, az egyhónapos mentett rétisasfiókát a Fővárosi Állatkertben

Március 24-én, 18 napos korában érkezett a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentőhelyére Ottó, a rétisasfióka. Az állatkert szerdán tett közzé videót a lebilincselő személyiségnek látszó madárról.

Mint gondozója a videón elmondja, Ottót egy webkamerával figyelt fészekből mentették ki az után, hogy kiderült, egyik szülője elpusztult, a fióka pedig legyengült. Miután éjjel bevitték, infúziót, melegítést és erősítőket kapott.

Amint jobban lett, táplálni kezdték. Az etetés reggel 7 és 8 óra között kezdődik, és 3-4 óránként kell ismételni. A fióka könnyen emészthető táplálékokat kap, például halat, nyúzott egeret és hasonló finomságokat, amiket ráadásul egy rétisasfejben végződő kesztyűbábbal adnak a csőrébe egy paraván mögül, hogy később vissza lehessen engedni a természetbe. A tervek szerint egy olyan fészekbe fogják visszarakni, ahol hasonló korú fiókák vannak, így nevelőszülei és fogadott testvérei könnyebben befogadják.

A fővárosi madárállományról szóló cikkünkben a Budapest közigazgatási határain belül fészkelő rétisasokról is szó volt.

Szépségklub

Igazából egészen jó karban van, ahhoz képest persze, hogy már jóval túl van az ötvenen. Arra gondolok, hány száz kilométert róhatott le különböző medencékben, hány ezer liter veríték lecsoroghatott a testéről mindenféle edzőgépeken. Beleborzongok.

Nabumm

Nehezen vallotta be magának, de mióta elfogadta a biztosító egész háztartásra szóló szuper-kedvezményes családi ajánlatát, amelynek értelmében már nemcsak neki magának, de a feleségének, a gyerekeinek és személyzetnek is járt a folyamatos tudatmentés és hozzá a korlátlan mennyiségű klóntest, azóta egész rákapott a gyilkolászásra.