Hát persze, hogy a japánok építették meg a Transformers-féle robotautót

„Úgy nőttem fel, hogy abban hittem, a robotok képesek átalakulni és egyesülni egymással, ez motivált arra, hogy megépítsük ezt a robotot” – mondta a Reutersnek Kenji Ishida, a Brave Robotics vezetője, aki animerajongóként büszkén mutatta be a héten a J-deite RIDE névre hallgató robotautót egy japán autóshow-n.

Az Asratec és a Sansei Technologies cégekkel közösen létrehozott prototípus autó- és kétlábú robotforma között tud váltakozni, irányítani pedig a volán mögül és wifin keresztül távirányítással is lehet. Autóként 4 méter hosszú, robotként 4,2 méter magas, körülbelül egy perc alatt vált alakot, maximális sebessége pedig 60 km/h.

A robotautó a következő hónapokban végigjára a világ tech- és autókiállításait, majd a Sansei tervei szerint kereskedelmi forgalomba hozzák, de a közutak helyett csak vidámparkokban lehet majd vezetni.

Kitört az I. Nagy Streamingháború

Minden bizonnyal vége a Netflix egyeduralmának, az HBO és az Amazon mellé pedig özönlenek a vetélytársak: az Apple és a Disney novemberben indította el online film- és sorozatstreamelő szolgáltatását, de aztán jönnek a nagy stúdiók, és viszik magukkal a Jóbarátokat és az Office-t is a Netflixről.