Elképesztő pszichedelikus Tetrist mutatnak be a jövő héten Los Angelesben

2018.06.07. · TECH

Szuperlatívuszokban ír egy új Tetrisről az Ars Technica, bár a pszichedelikus stílusú játéknak egyelőre csak a trailere jött ki szerdán. Ami miatt a szaklap mégis el van ragadtatva a jövő heti Los Angeles-i Eletctronic Entertainment Expón (E3) debütáló játéktól, az az, hogy készítője a legendás Mizugucsi Tecuja, a Lumines nevű puzzle-videojáték és a Rez nevű rail shooter atyja.

Mizugucsi Tecuja
photo_camera Mizugucsi Tecuja Fotó: BayAreaEventPhotography.com/(C) All Rights Reserved

A Tetris Effectnek nevezett új játék trailerét élő közvetítésben mutatták be PlayStationön. Az alapötletet az a jelenség adta, amikor több óra tetrisezés után a játékosok akkor is zuhanó Tetris-blokkokat vélnek látni maguk körül, ha már rég felálltak a géptől. Maga Mizugucsi azt írja, hogy az új játékkal ezt a mágikus érzéki csalódást igyekeznek felnagyítani és továbbfejeszteni, így a Tetris Effect háttérelemei – a hangok, a képek, a zene, a speciális effektek, sőt maguk a Tetris-blokkok is – azzal összhangban alakulnak át, pulzálnak egymásba, ahogy a tetrisező játszik.

Aki ismeri a Lumines és a Rez Infinite világát, már sejtheti, miről van szó, aki meg nem, annak itt a bemutató videó, tűzijátékkal, piramismintákkal, űrbéli tájakkal, egymásba olvadó égitestekkel, fényáteresztő lebegő lényekkel, amelyek 30 különböző pályát népesítenek be a játék éles verziójában.

link Forrás