Még pár nap, és a leggazdagabbak élőben is láthatják a Pininfarina elektromos meseautóját

2018.07.17. · TECH

Tíz perc alatt 80 százalékosra töltődik, 400 kilométeres óránkénti sebességgel repeszt majd, kevesebb mint két másodperc alatt gyorsul százra, és egy töltéssel akár 500 kilométert is képes lesz megtenni az olasz autódizájncég, a Pininfarina 2020-ra ígért elektromos meseautója, a PF0.

Miközben az utóbbi időben nemcsak a konvencionálisabb autók gyártói, de még a Tesla-vezér Elon Musk is a gazdaságosabb elektromos autók kivitelezése felé vették az irányt, az olasz gyökerű, 2015-ben az indiai Mahindra-csoport által felvásárolt Pininfarina-Automobili nem pazarolja a kreatív energiát a szerénykedésre. Az előzetes hírek szerint az elektromos autók Bugattija 2 millió dollárba kerül majd.

photo_camera Fotó: Pininfarina

A leggazdagabbak már idén augusztusban szemügyre vehetik a Ferrarikról (275 GTB, Testarossa, 550 Maranello, F40, F50, 458 Spider, stb.) elhíresült tervezőcég álomautóját az autós elegancia fiesztáján, a kaliforniai Pebble Beach Concours d’Elegance gálán, ahová csak a potenciális vásárlókat hívják meg. A többiek csak a jövő márciusban esedékes Genfi Autókiállításon vethetnek rá egy pillantást. Addig is:

Két másodperc alatt gyorsul százra
photo_camera Két másodperc alatt gyorsul százra Fotó: Pininfarina