Az amerikaiak 7 százaléka úgy gondolja, hogy a kakaó barna tehénből jön

2018.08.10. · gazdaság

Olyan sokan hiszik azt, hogy a csokis tejhez egész egyszerűen elég egy barna tehenet keresni, ha csokoládás tejre (kakaóra) vágyunk, hogy az Innovation Center for U. S. Dairy, az amerikai tejipari szövetség számára feltett leggyakoribb kérdés épp az, hogy vajon a kakaós ízesítésű ital tényleg barna tehenektől származik-e.

Úgy tűnik, hogy hiába próbálják meg eloszlatni a homályt: az Egyesült Államok lakóinak 7 százaléka változatlanul meg van győződve a tej helyett kakaót adó tehenek létéről, ez összesen 16,4 millió embert jelent. Vannak azért, akik gyanakvással közelítenek a kérdéshez: a válaszadók 48 százaléka vallotta be, hogy fogalma sincs róla, hogy honnan származik a kakaós tej (ők legalább nem találgattak).

Ahhoz képest, hogy milyen homály övezi a tej eredetét, az amerikaiak lelkes tejivók: csak 5 százalékuk nyilatkozta azt, hogy sosem fogyaszt tejet. A többiek annyira elszántak, hogy az amerikaiak negyede már hajnali hat előtt beszerzi a napi betevőt, ha pedig sajtról van szó, nem ismernek mértéket: a válaszadók 95 százalékának a hűtőjében található sajt.

A hamburgerhús eredete az amerikai fogyasztók 20 százalékának jelentett kihívást: ők nem tudták, hogy a szarvasmarha és a marhahús között szoros összefüggés van, igaz, ők arra tippeltek, hogy a húspogácsa disznóból készül.