Legóból készült kerekesszéket kapott a páncéltörött teknős

Tavaszra elhagyhatja kerekésszékét a jelenleg a baltimore-i Maryland Állatkert vendégszeretét élvező dobozpáncélú teknős (Terrapene carolina carolina), amelyet még júliusban szállítottak be többszörös haspáncéltöréssel. 

Garrett Fraess, az állatkert állatorvosa annak rendje és módja szerint helyreműtötte a törött részeket, ám a gyorsabb gyógyulás érdekében fontosnak tartotta, hogy a teknős mozoghasson. Csakhogy ekkora méretben nem készülnek a végtagsérült vagy -hiányos kutyák és macskák mozgását megkönnyítő kerekesszékek, így a doki egy legóbolond barátja segítségével készített guruló alkalmatosságot a sérült hüllőnek. 

Itt a bővebb angol nyelvű beszámoló az esetről, benne a teknős demonstrálja is, hogyan mozog a kis szerkezet segítségével.

További érdekesség a teknősök világából:

Légy állat, és kereskedj!

A gyűjtögetős kártyajátékok mintájára épülő Kereskedők völgyében nincs kegyelem, különböző állatok bőrébe bújva kell minél több vacakot rásóznunk a képzeletbeli vásárlókra, amihez stratégia és szerencse is szükséges. Kétszer teszteltük a társasjátékot, először annak ellenére sem tetszett, hogy nyertem, másodjára azzal együtt is.