Kim Kardashianra a legveszélyesebb rákeresni

2018.10.03. · TECH

Kim Kardashianra a legveszélyesebb rákeresni a hírességek közül idén az Egyesült Királyságban – közölte a McAfee. Tavaly még Craig David vitte el a pálmát. A brit kiberbiztonsági cég megszámolta, hány celebekre vonatkozó keresési eredmény tartalmazott kártékony oldalakra vezető linkeket.

A McAfee szerint a kiberbűnözők közismerten használják közkedvelt hírességek nevét arra, hogy olyan oldalakra küldjék a felhasználókat, amely megszerzi a jelszavaikat, adataikat, vagy rosszindulatú programokat futtat a gépeiken.

Az idei listán Naomi Campbell futott be másodiknak, míg Kardashian egyik nővére, Kourtney lett a harmadik legveszélyesebb a celeb-keresőkifejezések közül. Olyan veteránok is a listára kerültek, mint Britney Spears. Az amerikai listán az Orange is the New Black sztárja, Ruby Rose lett az első.

A McAfee érti, hogy Kim Kardashian és a hozzá hasonló személyiségek miért népszerűek, de mindenkit arra int, hogy streamelt videókat csak igazán megbízható forrásokból nyissanak meg, a hírek közül pedig azokra kattintsanak, amelyeket kipróbált híroldalak tettek közzé. Emellett nem árt, ha alkalmazásaikat és vírusirtóikat mindig frissen tartják.