Musk bemutatta az alagútját

2018.11.06. · TECH

Elon Musk levideózta két mérföld hosszú alagútját Los Angeles alatt, így most már bárki megcsodálhatja Twitteren, hogy is néz ki belülről. A Tesla-vezér tavaly döntött úgy, hogy a bosszantó Los Angeles-i közlekedésnek márpedig forradalmi változásokra van szüksége, így rögtön alapított is egy alagútfúró céget, a Boring Companyt, amely azt ígérte, hogy valami olyat fog létrehozni a város alatt, amilyen még nem volt: egy alagutat, amelyben 155 mérföldes óránkénti sebességgel lehet majd utazni.

link Forrás

Musk korábbi Twitter-üzeneteiből kiderül, hogy a csodalyuk nyitóbuliját december 10-re tervezik, a következő napon pedig ingyen is ki lehet próbálni, milyen lehet a jövő közlekedése. Az alagút a SpaceX székházából indul.

Ha beválik a tesztüzem, a találmány a végén még tényleg forradalmasíthatja a városi közlekedést, ugyanis van jó néhány újdonsága:

  • az alagút használatához szükséges podokat az utcaszintről eresztik majd le a föld alá, ahol egy elektromos szállítószalag repíti majd célba őket;
  • a jövőben a tervek szerint akár lakóházakat és irodaépületeket is felszerelhetnek efféle megállókkal;
  • az utasok hatszor olyan gyorsan utazhatnak vele, mint a földalatti közlekedés egyelőre elterjedt módjával, a metróval;
  • Az utasok Musk alagútjában folyamatos mozgásban lesznek, így nem elég, hogy az új technika nagyon gyors lesz, még a felesleges megállókat is el lehet vele kerülni. Az alagútban ugyanis elektromos meghajtású platformok közlekednek majd, ezek a személyszállítás mellett akár gépjárműveket és bicikliket is szállíthatnak.

A Boringnak máris kinéz két megbízás: a cég tárgyalásokat folytat Chicago városával egy tizennyolc mérföldes alagútról, ez az O'Hare repteret kötné össze a belvárossal, de az is szóba került, hogy a Los Angeles-i Dodger stadionhoz is építhetnének egy gyorsforgalmi alagutat.

Kapcsolódó cikk a Qubiten:

link Forrás