VIDEÓN a decemberi Qubit Live néhány legklasszabb mozzanata

A múlt héten megtartottuk a robotika és a nyelvészet románca által ihletett Qubit Live #1 estünket, a teltházas sikerről már közöltünk egy olvasmányos beszámolót Vajna Tamástól. 

Az A38 hajón rendezett futurista szeánszon a gyerekek fényrajzoltak és ledprogramoztak a Biolum csapatával, fellépett Prószéky Gábor, az MTA Nyelvtudományi Intézetének igazgatója, a Morphologic alapítója, Széchenyi-díjas egyetemi tanár; Babarczy Anna, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének és a Kísérleti Pragmatika Kutatócsoportjának vezetője; Miklósi Ádám, az ELTE Biológiai Intézetének és az Etológia Tanszékének vezetője; Tanos Áron, a Robotépítők Magyarországi Közösségének alapítója, valamint barátja, Pepper, a robot. Év embere díjjal jutalmaztuk Vas Alexa Zsófiát, a fiatal esztergomi hardverfejlesztőt, robotkar-készítőt, a Nők a Tudományban Egyesület diáknagykövetét. Az est zenés-beszélgetős afterba torkollott a Floralili's Bootleg Liquors közreműködésével. 

Az alábbi videós jegyzetében Rádi Gábor kollégánk a Duna-parti esemény frisseségét, dinamikáját igyekezett megragadni a maga eszközeivel.

Köszönjük nektek!

Korrektúra

Hogy hitt szegény az intergalaktikus civilizációban, a jóindulatú, bölcs idegenekben! Nem tudom, hogy viselte volna, ha megtudja, hogy a földönkívüliek kutyazabáló nyegle majmok.

Szépségklub

Igazából egészen jó karban van, ahhoz képest persze, hogy már jóval túl van az ötvenen. Arra gondolok, hány száz kilométert róhatott le különböző medencékben, hány ezer liter veríték lecsoroghatott a testéről mindenféle edzőgépeken. Beleborzongok.

Nabumm

Nehezen vallotta be magának, de mióta elfogadta a biztosító egész háztartásra szóló szuper-kedvezményes családi ajánlatát, amelynek értelmében már nemcsak neki magának, de a feleségének, a gyerekeinek és személyzetnek is járt a folyamatos tudatmentés és hozzá a korlátlan mennyiségű klóntest, azóta egész rákapott a gyilkolászásra.