VIDEÓN a decemberi Qubit Live néhány legklasszabb mozzanata

A múlt héten megtartottuk a robotika és a nyelvészet románca által ihletett Qubit Live #1 estünket, a teltházas sikerről már közöltünk egy olvasmányos beszámolót Vajna Tamástól. Az alábbi videós jegyzetében Rádi Gábor kollégánk a Duna-parti esemény frissességét, dinamikáját igyekezett megragadni a maga eszközeivel.

Az A38 hajón rendezett futurista szeánszon a gyerekek fényrajzoltak és ledprogramoztak a Biolum csapatával, fellépett Prószéky Gábor, az MTA Nyelvtudományi Intézetének igazgatója, a Morphologic alapítója, Széchenyi-díjas egyetemi tanár; Babarczy Anna, a BME Kognitív Tudományi Tanszékének és a Kísérleti Pragmatika Kutatócsoportjának vezetője; Miklósi Ádám, az ELTE Biológiai Intézetének és az Etológia Tanszékének vezetője; Tanos Áron, a Robotépítők Magyarországi Közösségének alapítója, valamint barátja, Pepper, a robot. Év embere díjjal jutalmaztuk Vas Alexa Zsófiát, a fiatal esztergomi hardverfejlesztőt, robotkar-készítőt, a Nők a Tudományban Egyesület diáknagykövetét. Az est zenés-beszélgetős afterba torkollott a Floralili's Bootleg Liquors közreműködésével.  

Köszönjük nektek!

A hatalom falai Európában: válogatás az arles-i fotófesztivál Walls of Power című kiállításának képeiből

Virágvölgyi István magyar kurátor a franciaországi Rencontres d'Arles nemzetközi fotófesztiválon európai falakról és kerítésekről, valamint az azok mentén élő, vagy a torlaszokon átjutni szándékozó emberekről készült felvételekből rendezett kiállítást. A július 1-je és augusztus 25-e között látogatható tárlaton 15 ország 44 alkotójának, köztük 8 magyar fotográfusnak a művei láthatók.