Counter-Strike-ozással tanulják a honvédelmi alapismereteket az újpesti gimnazisták

Hughes Márta, az újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium tanárnője egy konferencián hallott a sporttá alakult, szervezett videojátékozásról, és a Honvéd esport szakosztályának prezentációja fel is keltette az érdeklődését, így megegyezett a klubbal, hogy heti egyszer iskolai órát is tart a legendás Counter-Strike-játékos, Kodiak (Török Balázs) vezette edzőbrigád, a Honvéd akadémistáinak menetrendszerű edzése mellett.

Egyelőre kísérleti jellegű ez a foglalkozás, a tanárnő a diákok motiválását szem előtt tartva igyekszik megtalálni a megfelelő módot az esport tantervbe illesztésére: van, hogy a honvédelmi alapismeretek tantárgy részeként, és van, hogy más órák helyett ülnek be játszani a tanulók, de Mezei Péter, az akadémia (Cobain néven is ismert) szakmai igazgatója szerint elképzelhető, hogy délutáni szakkörré alakul majd az iskolai CS:GO-oktatás.

A Dózsa György utcai sporttelepen már több mint egy éve működő Lenovo Legion Honvéd Esport Akadémia vezetőjét és edzőjét emellett arról is kérdeztük, hogy mik az első év legfontosabb tapasztalatai, és hogyan is zajlik egy elméleti-gyakorlati CS:GO edzés.

Mezei szerint az akadémia elmúlt egy évének egyik legnagyobb eredménye, hogy nem egyszerűen megtűrik az esport szakosztályt a klubon belül, hanem ugyanúgy kezelik őket, mint a vízilabdásokat vagy a kajak-kenusokat.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

Sehogy sem akar eljönni az autómentes forradalom

Az Uber és a Lyft azt ígérte, hogy majd forradalmasítják a közlekedést, és nem lesz többé szükségünk saját autóra, ennek ellenére egyre többen vásárolnak kocsit. Szakértők szerint az emberek egyszerűen túlságosan szeretnek autót birtokolni, de idővel ez is változhat.

Lifttel a Holdra?

Az amerikai NASA 2050-re ígéri az űrliftet, amin évtizedek óta dolgozik a japán és a kínai űrügynökséggel karöltve. Mindeközben két egyetemista alternatív verziója, amely a Holdról indulna, tényleg majdnem a Földig szállítaná a liftezőket.