Készíts hologramot, és játszd le a jövőt! Tudományos fesztivált szervez a CEU

2019.09.06. · tudomány

Érdekel a hologramkészítés? Hordanál bicikli-alkatrészből készült ékszereket? A dugóban ülve többször elképzelted már, hogyan kellene újratervezni a várost?Jövő szombaton nagy tudományos-zenei fesztivált rendeznek a CEU-n workshopokkal és más érdekes programokkal.

A szeptember 14-én 15-től 22 óráig tartó esemény helyszíne az egyetem Nádor utca 15. szám alatt található épülete.

A 15 órától kezdődő workshopokon saját hologramot készíthetsz a mobilod segítségével, megtanulhatod a nyugati és tradicionális ghánai elemeket ötvöző Kpanlogo táncot, ékszereket készíthetsz biciklialkatrészekből, közügyekben aktivizálhatod magad Budapesten, úrjatervezheted a fővárost, és egy történelmi társasjáték keretében lejátszhatod a jövőt, és újraírhatod a múltat.

17 órakor kezdődik a Slam Akadémia a klímaváltozásért című program, ahol Ürge-Vorsatz Diana klímakutató és Závada Péter költő együtt lép fel. 17.30-tól koncertekre kerül sor, először a Platon Karataev Duo akusztikus indiefolk zenéjébe lehet belehallgatni, majd a Romungro játszik tradicionális cigányzenét. 20.30-tól a CEU diákjainak rövidfilmjeit mutatják be, köztük a CEU elűzésének történetét az egyetemért kiálló diákok szemén keresztül.

A műhelyprogramok közül van, amelyik szeptember 10-ig regisztrálni kell: a Budapest újratervezéséről szóló workshopra itt lehet jelentkezni, a főváros felfedezéséről szóló angol nyelvű programra pedig itt.

További információkért a CEU honlapjára kattints.