Megnyílt az első 2D-s kávézó, ahová 3D-ben lehet beülni

2019.09.17. · majom

Tokió rengeteg vendéglátóhelye közül több is merít a japán kultúrában elsődleges kétdimenziós médiavilágból: van Pokemon és Sailor Moon tematikájú kávézó is, de ilyen még nem volt. A Tokió Shin-Okubo negyedében nemrég megnyitott 2D café a háromdimenziós való világot transzformálja két dimenzióba, így olyan, mintha a fagylaltját fogyasztó vendég egy óriási képeskönyv-illusztrációban üldögélne.

A belsőépítész okos trükköket eszelt ki a szem megtévesztésére. A dekoráció látszólag egységesen fehér, első látásra a padlók, az asztalok és a székek is egyenfehérek. Csakhogy a bútorzat valójában kéttónusú: míg a felületek többsége fehér, a széleket fekete, egyenetlen csík takarja, mintha a berendezés fel lenne skiccelve.

Itt-ott valóban kétdimenziós részletek is kiegészítik az összképet, rajzolt függönyök, virágok és egyéb berendezési tárgyak segítenek a még hatásosabb illúziókeltésben, ahogy az alábbi videó is mutatja.

link Forrás

Ebben a visszafogottan fehérlő háttérben persze egészen színpompásnak tűnnek a kirendelt italok és ételek, például az epres jégdara, amit a Japan Times szerint 1250 jenért (3500 forintért) adnak.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás