Látványos akcióval indult a mai klímasztrájk Berlinben

„Tiszta autók – mocskos hazugság (SAUBERE AUTOS SIND EINE DRECKIGE LÜGE) feliratú hatalmas molinót feszítettek a berlini A100-as autópálya fölötti vasúti híd pilléreire a német Robin Wood csoport aktivistái a pénteki globális klímasztrájk keretében. 

Egyikük ipari alpinista felszereléssel belógatta magát az úttest fölé is a kora délelőtti órákban, az akciót a rendőrség biztosította.

A globálissá növekedő klímasztrájk, a Fridays for Future (FFF) szeptember 20-i megmozdulásait mások mellett a brit Guardian is élőben közvetíti

Kapcsolódó korábbi cikkeink:

Fűt-fát ígért a kampányban, de valóban környezetbarátabb és zöldebb lesz Budapest Karácsony Gergely alatt?

Még hivatalba sem lépett Budapest új főpolgármestere, legfontosabb kampányígéretei közül már kettő is veszélybe került. Úgy tűnik, a dugódíjat nem lesz olyan egyszerű bevezetni, mint elsőre tűnt, a Liget projekt építkezéseinek leállítása pedig elvben jól hangzott ugyan, de a gyakorlatban kivitelezhetetlennek bizonyulhat. Mit ígért Karácsony a kampányban, és mit sikerül vajon betartani?

A klímakatasztrófa is egy biznisz, ami tökéletesen illeszkedik a kapitalizmus logikájába

Azzal, hogy az éghajlatváltozás kiváltóiként az államközi testületek és a média is következetesen az emberiség egészére mutogat, nemcsak a valódi felelősök ússzák meg, hanem a hatékony óvintézkedések is elmaradnak. Minél súlyosabb a klímaválság, annál inkább megéri a klímakatasztrófába befektetni – állítják magyar és külföldi ökofilozófusok.