Tájékoztató

2019.12.05. · majom

Tisztelt felelős választópolgár, szeretettel köszöntjük az elöljáró-választás alkalmából. A választási törvény értelmében nekem mint a bizottság elnökének tájékoztatnom kell önt a szavazás menetéről.

Miután a bizottság ellenőrizte a személyazonosságát és az orvosi leleteit, amelyek igazolják, hogy ön nem szenved semmilyen gyógyíthatatlan, az elkövetkező négyéves ciklusban nagy valószínűséggel halált okozó betegségben, átadunk önnek egy lezárt teflon borítékot, amelyet önnek kell felszakítania. A szakításhoz eszközt nem használat, ám a kétezerhuszonhatpertizennégyes alkotmánybírósági határozat értelmében foggal jogában áll úgynevezett felszakítást megkönnyítő éket kiharapni a borítékból. 

Amennyiben sikerrel járt, és a borítékot rendeltetésszerűen sikerült felszakítania, a benne lévő szavazólapokon szereplő jelöltek mellett található, az emelt szintű érettségi nehézségi fokát nem meghaladó matematikai feladatokat kell megoldania, erre öt perc áll rendelkezésére. Ha végzett, az eredményt írja be a az ön által preferált jelölt melletti kis téglalapba. Bármilyen íróeszközt használhat, viszont fontos, hogy az ötször nyolc milliméteres rubrikából egyetlen ponton sem lóghat ki, és a számok a rubrika fekete kereteivel sem érintkezhetnek. Elrontott szavazólapokat nem áll módunkban másikra cserélni.

photo_camera Illusztráció: Tóth Róbert Jónás / qubit.hu

A szavazólap helyes kitöltése után a szavazólapokat szíveskedjen a borítékba visszahelyezni, majd  lépjen az urnapózna aljához, nyomja meg a piros gombot, ekkor elindul a stopperóra, ekkortól három és fél perce van arra, hogy felkússzon a nyolcméteres rézpóznán, és a pózna tetején levő urnába helyezze szavazatát. Fent említett alkotmánybírósági határozat értelmében a szavazatokat tartalmazó borítékot mászás közben nem szükséges kézben tartani, a fogai közé is veheti, ha úgy könnyebb.

Bizottsági elnökként el kell mondanom önnek, hogy a pózna átmérőjét ellenőriztem, az mindenben megfelel a törvényben előírtaknak, csakúgy, mit a felületére fújt szilikonzsír vastagsága, amely a póznán sehol sem haladja meg a fél millimétert, a súrlódás együttható pedig nem kevesebb nulla egész egynél.

Mint bizonyára tudja, a három és fél perc lejárta után az urnatartó rézoszlop nagyfeszültségű áram alá kerül, ezért kérjük, a saját érdekében az oszlopról a határidő lejárta előtt lemászni szíveskedjék

A kétezerhuszonhét per huszonnyolcas alkotmánybírósági határozat értelmében az oszlop áram alá kerülése előtt tizenöt másodperccel hangos dudaszó hangzik majd fel figyelmeztetésképpen.

Amennyiben a szavazat a határidő lejártáig nem kerül az urnába, a bizottságnak kötelessége megsemmisítenie azt.

Az eredményes szavazáshoz sok sikert, erőt és kitartást kívánok. Mindnyájunk érdeke, hogy a legrátermettebbek építhessék közös jövőnket. 

Dragomán György sci-fi sorozata, A fényes jövő további darabjai a Qubiten itt olvashatók.