Ennyit a hajlítható kijelzőről: az LG bemutatta a gördülő képernyős telefont

2021.01.12. · TECH

A mobiliparban évek óta rebesgetik azt a pletykát, hogy az LG gördíthető-felcsavarható (rollable) kijelzőn dolgozik. Az elnevezés némileg megtévesztő: azt gondolhatnánk, hogy az ilyen eszközök képernyője úgy csavarható fel, mint egy guriga vécépapír. Pedig a rollable ebben az esetben azt jelenti, hogy a kijelző átméretezheti magát. Kézbe véve akkora, mint egy hagyományos telefon, de egy gombnyomással nagy képernyős tabletté alakíthatjuk.

A pletykákból mostanra valóság lett – legalábbis erről árulkodik az a videó, amit a CES 2021 virtuális sajtókonferenciáján mutatott be az LG. Bár az eszköz fejlesztése még tart, ez nem gátolta meg a gyártót abban, hogy megmutassa a közönségnek.

link Forrás

A virtuális sajtókonferencián csak egy villanásnyi ideig láthattuk a készüléket. Csak annyit tudtunk meg róla, hogy a Wing kódnéven fejlesztett prototípus végleges neve LG Rollable lesz. Az LG nem árult el semmit a képernyő átméretezéséért felelős mechanikáról, sem annak működéséről, sem az eszköz várható tartósságáról. Az LG mindenesetre már jó ideje kísérletezik rollable tévék fejlesztésével. Remélhetőleg a tévés üzletágban szerzett tapasztalatokat a telefon fejlesztésénél is hasznosíthatják, és nem az első vásárlókkal teszteltetik a telefon gyerekbetegségeit.

Nem az LG az egyetlen mobilgyártó, ami a telefon kijelzőjének újragondolásával kísérletezik. Az Oppo X 2021 is hasonló koncepcióval próbálkozott; a Samsung a kettőbe hajtható Galaxy Folddal bővítette a telefonok hasznos képernyőméretét; és tavaly év végén a TLC is bemutatott egy kicsúsztatható kijelzős telefont. Mivel ezek a vállalatok általában gyorsabban szériadarabbá alakítják a prototípusaikat, mint az LG, elképzelhető, hogy a riválisok kísérleti modelljeiből hamarabb lesz kész termék, mint az LG Rollable-ből.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás