Ész Ventura: Meg tudtad tervezni a chipet?

151. feladványunkban chipet kellett tervezni. Az alábbi korlátos négyzetrácson belül kellett megoldani azt a feladatot, hogy az azonos betűvel jelzett vezetékeket összekössük, de eközben be kellett tartani az alábbi korlátozásokat:

  • Vezetékek nem ágazhatnak el.
  • Minden vezeték töröttvonal mentén kell fusson, és csak vízszintes, függőleges és 45 fokban átlósan futó szakaszokból állhat.
  • A vízszintes és függőleges részeknek a berajzolt rácsvonalakra kell illeszkedniük.
  • Töréspont csak rácspontban lehet, és a vezetékek sehol nem törhetnek 90 fokban, vagy annál nagyobb mértékben, legfeljebb csak 45 fokban (ennek a korlátozásnak már a chip szélén lévő bevezető szakaszban is érvényesnek kell lennie, ezért rajzoltuk be a bejövő vezetékek utolsó szakaszát, és nem csak az érintkező pontokat).
  • Kereszteződések lehetnek, de egy pontban csak két vezeték kereszteződhet, és azok is csak egymásra merőlegesen haladhatnak át egymáson, egyik sem törhet meg a kereszteződésben.
photo_camera Illusztráció: Gáspár Merse Előd

Több megoldás is létezik, de minden megoldónk csak egyet talált. A bónusz kérdésekre nem érkezett megoldás, különdíjért még lehet velük próbálkozni!

photo_camera Illusztráció: Gáspár Merse Előd

A legelső megoldó és a megoldásokért kiosztott banánok megtalálhatók a Dicsőségfalon!