Itt a Google Bard, mostantól Európában és Brazíliában is lehet használni

2023.07.13. · TECH

Az Alphabet július 13-án tette elérhetővé Európában és Brazíliában a ChatGPT versenytársát, a Bardot, írja a BBC. A csetbot megjelenésében egészen hasonlít a ChatGPT-re, és a működése sem túl nagy meglepetés. Angolul jól ért és ír, magyarul már kicsit döcögősebben szólal meg.

Így definiálja önmagát Bard, a Google válasza a ChatGPT-re
photo_camera Így definiálja önmagát Bard, a Google válasza a ChatGPT-re. Fotó: Képernyőkép

Bard ugyanúgy promptok (vagy akár képek) alapján dolgozik, mint a ChatGPT, megbízhatjuk mindenféle feladattal, kérhetünk tőle esszét, marketingtervet vagy üzleti tanácsokat, válaszait ráadásul fel is tudja olvasni nekünk. A fejlesztők szerint ez egészen új szempontokat adhat egy-egy probléma megoldásában, több stílusban is képes válaszolni, alkalmazkodik a felhasználói igényekhez.

Annak, hogy eddig az EU területén nem volt elérhető a Bard, adatbiztonsági okai vannak. A Google ugyanis nem biztosított elég információt a felügyeleti szerveknek arról, hogy hogyan fogja megóvni a felhasználók adatait a Bard működése során. Mostanra ezek az aggályok megszűntek, így szabad utat kapott a csetbot az európai piacon is.

Közben a ChatGPT semmit nem tud arról, hogy mostantól Európában is versenyeznie kell a Google csetbotjával.
photo_camera Közben a ChatGPT semmit nem tud arról, hogy mostantól Európában is versenyeznie kell a Google csetbotjával. Sőt, egyáltalán nem tud semmit Bardról. Fotó: Képernyőfotó

Mától tehát több mint 40 nyelven, új kontinensen érhető el a szolgáltatás.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás