Kiderült, mire gondolt Snoop Dogg füstmentes életmód alatt

2023.11.20. · majom

November 16-án egy pillanatra megállt a Föld, és napokon át érezni lehetett a zavart az Erőben. Azon a csütörtöki napon Snoop Dogg, született Calvin Broadus bejelentette, hogy felhagy a füvezéssel. Pontosabban azt írta, hogy „Hosszas mérlegelés és a családommal folytatott beszélgetések után úgy döntöttem, felhagyok a füstöléssel. Kérek mindenkit, hogy tartsa tiszteletben a magánéletem ebben az időszakban.”

A szándékosan félreérthető eredeti szöveg úgy szólt, hogy „I've decided to give up smoke”, amiről természetesen mindenkinek a marihuána jutott az eszébe a jointtekerésre külön embert alkalmazó rappert ismerve. A fekete-fehér kísérőkép, a komolykodó szöveg persze azonnal gyanakvásra intette a szkeptikusokat, és négy napot kellett arra várni, hogy kiderüljön, tényleg csak trollkodott Snoop, és valójában csak legújabb üzleti érdekeltségének csinált egy kis hírverést.

A hétfőn a különböző közösségimédia-profiljain megjelent videó alapján Snoop Dogg a világ egyik legsikeresebb influenszerkampányát zavarta le négy nap alatt: a Solo Stove nevű, hordozható füstmentes tűzrakó helyeket gyártó cég reklámarca lett.

link Forrás

A Solo Stove a másodlagos égés folyamatára épít. Miután begyújtják, a felszálló forró levegő és az égési folyamat által létrehozott oxigén hiánya vákuumot eredményez az égetőkamra alján. Ez a vákuum oxigént szív be a a tűzrakó hely alján elhelyezett külső szellőzőnyílásokon keresztül, ami azonnal táplálja a tüzet. Ezzel együtt további oxigén áramlik át a Solo Stove duplafalán, és ez az előmelegített levegő a belső szellőzőnyílásokon keresztül a tűz teteje felé irányul, és tovább táplálja azt.

Tehát az elsődleges égés a fa elégetését jelenti, míg a másodlagos égés során maga a füst, vagyis az égetés során létrejött apró részecskék nagy része is elég. Az eredmény: jóval kevesebb füst. A teljes füstmentességet még ez a módszer sem tudja garantálni – és mint kiderült, Snoop Dogg sem.