Hány dollármilliomos él a Földön, és hol tengetik életüket?

2018.01.11. · gazdaság

A Földön tizenhat és fél millió embernek van egymillió dollárnál nagyobb vagyona a Boston Consulting tavalyi tanulmánya szerint.

Összesen egy szegednyi, szám szerint nagyjából 160 ezer olyan ember él a világon, akinek vagyona eléri vagy meghaladja a 30 millió dollárt.

Másfél millióan kénytelenek megelégedni 5 és 30 millió dollár közötti vagyonnal, mig legalább 1 millió dollárja nagyjából 15 millió embernek van a Földön.

photo_camera Grafika: Tóth Róbert Jónás

A legtöbb vagyonos ember az Egyesült Államokban él, közel ötmillió embernek van legalább egymilliója, ez a lakosság majd másfél százaléka.

photo_camera Grafika: Qubit
photo_camera Grafika: Qubit

A legnagyobb vagyon az USA-ban halmozódott fel, de Ázsia és Óceánia (elsősorban természetesen Ázsia) ott lohol Észak-Amerika nyomában. A japánok összvagyona kifejeztten számottevő, különösen Afrikához, Dél-Amerikához, illetve Kelet-Európához képest:

photo_camera Grafika: Tóth Róbert Jónás

Megjegyzés: a milliomosszámlálásra több eltérő módszert is használnak az elemzők, amelyek eltérő eredményekre vezethetnek. Az adatok forrásai: Knight Frank: The Wealth Report; Boston Consulting: Global Wealth 2017

Gazdagokról, szegényekről bővebben a Qubiten:

link Forrás
link Forrás