Mindenki nyugodjon meg, április 23-án nem jön el a világvége

David Meade bejelentette az Express című brit bulvárlapban, hogy 10 nap múlva, április 23-án eljön a világvége.

Ki az a David Meade? Hát az az ember, aki legutóbb azt jósolta, hogy 2017. szeptember 23-án jön el a világvége.

Utóbbi jövendölése láthatóan nem jött be, a lap mégis újabb lehetőséget adott neki, és Meade el is mondta, hogy április 23-án sajnos megszűnik a Föld, köszönhetően annak, hogy a Nap, a Hold és a Jupiter együtt áll majd (ráadásul szavai szerint a Szűzben, de hát hogy kerülne a Nap a Szűzbe áprilisban?). Felidézte a Jelenések könyvének 12:1-2. bekezdését is, miszerint: „Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból korona. Áldott állapotban volt, gyötrelmében és szülési fájdalmában kiáltozott.” Az ősi szövegből kikövetkeztetett homályos tanulságok alapján Meade magabiztosan állította, hogy a bibliai asszony egy globális diktátornak adott életet, aki szerepet játszik a világvége eljövetelében.

Meade egyébként ugyanerre alapozta tavaly szeptember 23-ra vonatkozó jóslatát is, bár akkor a (valóban) Szűzben álló Nap a Merkúr, a Vénusz és a Mars mellett még kilenc csillaggal is együtt állt.

Elég az hozzá, hogy április 23-án a Jupiter a Földről nézve a Mérleg csillagképben áll majd, a Napot ilyenkor megszokott helyén, a Kosban találjuk meg, a Hold pedig az Ikrekben áll, ha valaki keresné. Meade sosem volt következetes a jóslataiban: februárban azt mondta, a világvégéhez vezető folyamatok 2018 márciusában indulnak el, máskor pedig azt, hogy az apokalipszis hétéves rávezető szakasza 2017. augusztus 21-én kezdődött. Valamint 2015. október 15-én is. Honlapján az észak-koreai nukleáris programot is a Vég kezdetének tudja be.

Az április 23-i világvégedátum egyébként nem előzmény nélküli: az egyik leghíresebb hamis apokalipszispróféta, a baptista prédikátor William Miller az 1800-as évek közepén többször megjósolta a világvégét, és az egyik jeles ítéletnap 1843. április 23-ra esett. Az ő nevéhez fűződik a Nagy Csalódás napja is, amikor Jézus Krisztus a várakozások ellenére nem jelent meg, hogy elsüsse a startpisztolyt az 1844. október 22-i világvégéhez.

Az X bolygó, a világvége-marketing aduásza

Meade összeesküvés-elméletben szerepel még egy gonosz X bolygó (Nibiru néven is emlegetik), amely feltartóztathatatlanul száguld a Föld irányába, hogy a közelünkben elhaladva az emberiség kipusztítására képes özönvizeket és földrengéseket okozzon. Az X bolygó nem azonos azzal a Földdel azonos méretű X bolygóval, amelyet a földönkívüli élet után kutató csillagászok a Naprendszeren kívüli univerzumban keresnek: ez az X bolgyó az összeesküvéselmélet-hívők univerzumában létezik, akik szerint a NASA csak titkolja, hogy micsoda kataklizma söpri majd el az emberi fajt.

A Nibiru eredettörténete Nancy Liederhez köthető, aki sikeresen csatornázta be a világvége-várakozásokba a Zéta nevű földönkívüli fajt. Az ő fejéből pattant ki az X bolgyó az 1990-es években, bár az ő jóslata alapján a Nibiru 2003-ban ment el a Föld mellett, csak valahogy lemaradtunk róla. Az X bolygó elképesztően sikeres volt mint a világvége-marketing eszköze, hiszen szerepet kapott a 2012-es maja apokalipszisben is, amelyet abból eredeztettek, hogy a maják naptára feltételezések szerint abban az évben ért véget.

Egy a Naprendszeren keresztül mozgó égitest szerencsénkre idejében feltűnne a csillagászoknak, ahogy ez az égi szivar esetében is történt a közelmúltban.

A világvége-próféták addig is szabadon hirdethetik bibliai, kozmológiai és politikai teóriákból fabrikált nézeteiket, ahogy Meade is teszi a YouTube-on, például Paul Begley saját gyártású műsora, az Apokalipszis eljövetele gyakori vendégeként.

Szépségklub

Igazából egészen jó karban van, ahhoz képest persze, hogy már jóval túl van az ötvenen. Arra gondolok, hány száz kilométert róhatott le különböző medencékben, hány ezer liter veríték lecsoroghatott a testéről mindenféle edzőgépeken. Beleborzongok.

Nabumm

Nehezen vallotta be magának, de mióta elfogadta a biztosító egész háztartásra szóló szuper-kedvezményes családi ajánlatát, amelynek értelmében már nemcsak neki magának, de a feleségének, a gyerekeinek és személyzetnek is járt a folyamatos tudatmentés és hozzá a korlátlan mennyiségű klóntest, azóta egész rákapott a gyilkolászásra.