Mindenki nyugodjon meg, április 23-án nem jön el a világvége

2018.04.13. · majom

David Meade bejelentette az Express című brit bulvárlapban, hogy 10 nap múlva, április 23-án eljön a világvége.

Ki az a David Meade? Hát az az ember, aki legutóbb azt jósolta, hogy 2017. szeptember 23-án jön el a világvége.

Utóbbi jövendölése láthatóan nem jött be, a lap mégis újabb lehetőséget adott neki, és Meade el is mondta, hogy április 23-án sajnos megszűnik a Föld, köszönhetően annak, hogy a Nap, a Hold és a Jupiter együtt áll majd (ráadásul szavai szerint a Szűzben, de hát hogy kerülne a Nap a Szűzbe áprilisban?). Felidézte a Jelenések könyvének 12:1-2. bekezdését is, miszerint: „Az égen nagy jel tűnt fel: egy asszony, öltözete a Nap, lába alatt a Hold, fején tizenkét csillagból korona. Áldott állapotban volt, gyötrelmében és szülési fájdalmában kiáltozott.” Az ősi szövegből kikövetkeztetett homályos tanulságok alapján Meade magabiztosan állította, hogy a bibliai asszony egy globális diktátornak adott életet, aki szerepet játszik a világvége eljövetelében.

Meade egyébként ugyanerre alapozta tavaly szeptember 23-ra vonatkozó jóslatát is, bár akkor a (valóban) Szűzben álló Nap a Merkúr, a Vénusz és a Mars mellett még kilenc csillaggal is együtt állt.

Elég az hozzá, hogy április 23-án a Jupiter a Földről nézve a Mérleg csillagképben áll majd, a Napot ilyenkor megszokott helyén, a Kosban találjuk meg, a Hold pedig az Ikrekben áll, ha valaki keresné. Meade sosem volt következetes a jóslataiban: februárban azt mondta, a világvégéhez vezető folyamatok 2018 márciusában indulnak el, máskor pedig azt, hogy az apokalipszis hétéves rávezető szakasza 2017. augusztus 21-én kezdődött. Valamint 2015. október 15-én is. Honlapján az észak-koreai nukleáris programot is a Vég kezdetének tudja be.

Az április 23-i világvégedátum egyébként nem előzmény nélküli: az egyik leghíresebb hamis apokalipszispróféta, a baptista prédikátor William Miller az 1800-as évek közepén többször megjósolta a világvégét, és az egyik jeles ítéletnap 1843. április 23-ra esett. Az ő nevéhez fűződik a Nagy Csalódás napja is, amikor Jézus Krisztus a várakozások ellenére nem jelent meg, hogy elsüsse a startpisztolyt az 1844. október 22-i világvégéhez.

Az X bolygó, a világvége-marketing aduásza

Meade összeesküvés-elméletben szerepel még egy gonosz X bolygó (Nibiru néven is emlegetik), amely feltartóztathatatlanul száguld a Föld irányába, hogy a közelünkben elhaladva az emberiség kipusztítására képes özönvizeket és földrengéseket okozzon. Az X bolygó nem azonos azzal a Földdel azonos méretű X bolygóval, amelyet a földönkívüli élet után kutató csillagászok a Naprendszeren kívüli univerzumban keresnek: ez az X bolygó az összeesküvéselmélet-hívők univerzumában létezik, akik szerint a NASA csak titkolja, hogy micsoda kataklizma söpri majd el az emberi fajt.

A Nibiru eredettörténete Nancy Liederhez köthető, aki sikeresen csatornázta be a világvége-várakozásokba a Zéta nevű földönkívüli fajt. Az ő fejéből pattant ki az X bolygó az 1990-es években, bár az ő jóslata alapján a Nibiru 2003-ban ment el a Föld mellett, csak valahogy lemaradtunk róla. Az X bolygó elképesztően sikeres volt mint a világvége-marketing eszköze, hiszen szerepet kapott a 2012-es maja apokalipszisben is, amelyet abból eredeztettek, hogy a maják naptára feltételezések szerint abban az évben ért véget.

Egy a Naprendszeren keresztül mozgó égitest szerencsénkre idejében feltűnne a csillagászoknak, ahogy ez az égi szivar esetében is történt a közelmúltban.

A világvége-próféták addig is szabadon hirdethetik bibliai, kozmológiai és politikai teóriákból fabrikált nézeteiket, ahogy Meade is teszi a YouTube-on, például Paul Begley saját gyártású műsora, az Apokalipszis eljövetele gyakori vendégeként.

link Forrás