Nézd meg, mit tud rólad a Google!

2018.04.25. · TECH

A Google-t a magyar felhasználók többsége régebben használja, mint a Facebookot, és a napi online élethez (sőt az interneten kívüli élethez) inkább szükség van a keresőből kinőtt techvállalat szolgáltatásaira. Nem csoda, hogy a Google akár tízszer annyi adatot tárolhat felhasználóiról, mint amennyi a Facebookon összegyűlt róluk az évek során. A vállalat vezetői mégsem jártak adatvédelmi Canossát, ahogy Mark Zuckerberg az elmúlt hetekben.

Dylan Curren ír informatikus nemrég letöltötte és bemutatta, mi mindent tud róla a Google. Míg Curren facebookos adatcsomagja 600 megabájtot tett ki, Google-dossziéjában 5,5 gigabájtnyi adat halmozódott fel. Megtalálta böngészési előzményeit, kitörölt leveleit, a digitális határidőnaplójába bejegyzett, elfogadott vagy elutasított eseményeket, az útvonaltervezőbe beírt adatokat és az általa látogatott helyszíneket. Némi energiabefektetéssel az utóbbi tíz évének minden egyes napját tökéletesen rekonstruálni lehetett volna. Mint kiderült, a Google akkor is követte minden lépését, amikor az internetnek még a közelében sem járt, legalábbis ő így tudta.

A Google-felhasználók a következőképpen ellenőrizhetik, mi mindent tárol róluk a cég:

Némi vigaszt jelenthet, hogy független szakértők szerint a Google a techóriások közül a legetikusabban, a leginkább elszámoltathatóan működik, amiről az alábbi cikkben írtunk:

link Forrás