Hatlábú pók, bástya, xilofonbot – íme a legmenőbb magyar hobbirobotok

2018.06.06. · TECH

„Az automatizáció abszolút nem a jövő, sőt lassan már a múlt” – mondta Tanos Áron, a Robotépítők Magyarországi Egyesülete elnöke a szervezet májusi meetupján. A négy éve alakult egyesület vezetője szerint 2018-ban már kőkeményen veszélyeztetnek magyar állásokat a robotok, de aki az intelligens gépek lázadásától fél, az egyelőre a sci-fik világában él.

Az alulról szerveződő egyesület azonban csak mellékesen foglalkozik ipari projektekkel, elsősorban a magyar robotépítők közösségének megteremtése, ápolása és fejlesztése a célja. A havi meetupokon bárki részt vehet, kipróbálhatja a házilag barkácsolt robotokat, de a 3D nyomtatóval, CNC marógéppel és minden szükséges felszereléssel rendelkező műhelybe már csak az egyesületi tagok járhatnak. Az itt készült robotokat versenyekre (pl. Magyarok a Marson) és rendezvényekre (pl. Kutatók Éjszakája) viszik.

A májusi meetupon Tanos Áron mutatta be az egyesület legfejlettebb robotjait, a VR-szemüveggel belső nézetből irányítható Bástyától a kő-papír-ollózó robotkézig:

link Forrás