Diákok építették fel a digitális Magyarországot, 259 000 Minecraft-kocka kellett hozzá

2018.06.20. · TECH

A Microsoft Magyarország és a Budapest School 2017 novemberében írta ki azt a pályázatot, amelyre magyar iskolák jelentkezését várták, hogy azok diákjai a Minecraft oktatási programjában felépítsék az ország kulturális vagy természeti értékeit. A pályázatra több tucat budapesti és vidéki iskola jelentkezett, és összesen 100 virtuális négyzetkilométernyi digitális területen 259 000 kockát helyeztek el, a legjobb alkotásokat pedig a májusi zárórendezvényen 3D nyomtatásban is kiállították.

A több mint 250 millió példányban eladott, havonta több mint 70 millió felhasználóval rendelkező Minecraftot előszeretettel használják oktatási célokra, mivel a játék nyílt világában szabadon, korlátok nélkül alkothatnak a gyerekek, ami a kreativitásukat fejleszti. A Minecraft oktatási verziója emellett a közös problémamegoldás vagy az algoritmikus gondolkodás játékos elsajátítását is lehetővé teszi, amelyek a későbbi tanulmányok során és a munka világában is fontos készségek.

Az elkészült építményeket ezen a térképen lehet megtekinteni, de néhányat mi is megmutatunk közülük.

Országház

Oszter Dani építményének részletessége videón még jobban kijön:

link Forrás

Magyar Állami Operaház

Szintén Oszter Dani készítette el az Operaházat, amely ebben a videóban is látható, az Országházzal és a pécsi székesegyházzal együtt.

Széchenyi lánchíd

A Lánchíd építéséről videót készített Kiss Olivér:

link Forrás

Milleniumi emlékmű

Litketi Orsolya is videóban járja körbe a Hősök tere központi emlékművét:

link Forrás

Szent István király templom

A rákosfalvi plébánia épületét a kisvárdai Petrovánszki Máté mutatja be videón:

link Forrás

Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház

A nyíregyházi templom szintén Petrovánszki Máté műve:

link Forrás

Zimándy Ignác Általános Iskola

Volt, aki ennél lokálisabban gondolkodott – a törökbálinti Zimándy Ignác Általános Iskola Minecraft-szakköre a saját iskoláját építette meg.

Ugyanez videón:

link Forrás