A Nike feltalálta a nadrágot, amibe beletörölheted a kezed

2018.07.06. · gazdaság

Az izzadság és a sportszerek, ahogy a sportruházat is, gyakran fordulnak elő egy környezetben – ezt elégelte meg a Nike legújabb szabadalmának beadásakor.

Ahogy a szabadalom indoklásában is írják, edzés közben az atléták gyakran megizzadnak, és ilyenkor rájuk törhet a vágy, hogy a homlokukat a pólójukba töröljék, esetleg a tenyerüket töröljék a nadrágjukba, de ekkor rá kell jönniük, hogy a póló nem törölköző, és ott állnak izzadtan.

photo_camera Fotó: Nike

Megoldás lenne a problémára, ha vinnének magukkal törölközőt, de miért tennék, ha már ott a póló – így hát feltalálták és le is védették a ruhát, amibe bele lehet törölni a kezünket. A beadott szabadalom szerint a ruhákra különleges anyagból készült foltokat varrnak majd, amelyek kiváltképp alkalmasak lesznek az izzadság eltávolítására, de nem szívják fel a folyadékot, amely így hamar elpárolog róluk.

Azok is fellélegezhetnek, akik szeretnek változatosan öltözni a sporthoz: a beadványban rögzítik, hogy a póló és a rövidnadrág mellett még rövidebb, hosszabb és háromnegyedes nadrágokban is gondolkodnak, de nem zárkóznak el a különböző hosszúságú szoknyák gyártásától sem.