A Nike feltalálta a nadrágot, amibe beletörölheted a kezed

Az izzadság és a sportszerek, ahogy a sportruházat is, gyakran fordulnak elő egy környezetben – ezt elégelte meg a Nike legújabb szabadalmának beadásakor. 

Ahogy a szabadalom indoklásában is írják, edzés közben az atléták gyakran megizzadnak, és ilyenkor rájuk törhet a vágy, hogy a homlokukat a pólójukba töröljék, esetleg a tenyerüket töröljék a nadrágjukba, de ekkor rá kell jönniük, hogy a póló nem törölköző, és ott állnak izzadtan. 

Fotó: Nike

Megoldás lenne a problémára, ha vinnének magukkal törölközőt, de miért tennék, ha már ott a póló – így hát feltalálták és le is védették a ruhát, amibe bele lehet törölni a kezünket. A beadott szabadalom szerint a ruhákra különleges anyagból készült foltokat varrnak majd, amelyek kiváltképp alkalmasak lesznek az izzadság eltávolítására, de nem szívják fel a folyadékot, amely így hamar elpárolog róluk. 

Azok is fellélegezhetnek, akik szeretnek változatosan öltözni a sporthoz: a beadványban rögzítik, hogy a póló és a rövidnadrág mellett még rövidebb, hosszabb és háromnegyedes nadrágokban is gondolkodnak, de nem zárkóznak el a különböző hosszúságú szoknyák gyártásától sem.

Belép a kávépiacra a Coca-Cola

A Coca-Cola rájött, hogy a koffeines italok piacán van valami, amire még nem tette rá a kezét: a kávé. A cég most ötmilliárd dollárért felvásárolta a Costa Coffee-t, a Starbucks legerősebb kihívóját.

Ola Rosling sztárstatisztikus kiderítette, hogy nem tudunk többet a majmoknál

Budapesten tartott előadást a Tények (Factfulness) című sikerkönyv társszerzője. A könyv és az előadás alapján a világ sokkal jobb hely, mint ahogy általában hisszük: a Nobel-díjas kutatók és a hétköznapi halandók is alapvetően el vannak tájolva a valósággal kapcsolatban. Tizenhárom egyszerű kérdésből a legtöbben alig néhányra tudják a választ.