Nemcsak a Penny, a Tesco is árulja a tökéletlen gyümölcsöket és zöldségeket

2018.09.26. · gazdaság

A Tesco idén eddig közel 850 ezer csomag szépséghibás gyümölcsöt és zöldséget adott el üzleteiben. A tavaly januárban bevezetett Perfectly Imperfect (tökéletesen tökéletlen) néven árult termékek 2017. szeptember óta elérhetők a cég közép-európai nagyáruházaiban. A cég beszállítói így olyan termékeket is el tudnak adni, amiket eddig az áruház nem vett át. A „nem standard” zöldségeket és gyümölcsöket a Tesco olcsóbban adja – közölte szerdán a cég.

Nemrég a Penny üzletlánc tulajdonosa, a német Rewe csoport közölte, hogy az év végéig külsőleg kevésbé vonzó, de amúgy jó minőségű zöldségeket és gyümölcsöket is árusít a németországi Penny és Rewe boltokban, elsősorban azért, mert a rendkívül forró és száraz nyár miatt Németországban kevesebb és rosszabb a termés a szokásosnál.

Az Edinburghi Egyetem nyári kutatása szerint az európai termelők által termesztett zöldségekből és gyümölcsökből évi több mint 50 millió tonna, a megtermelt mennyiség több mint egyharmada landol a kukákban esztétikai kifogások miatt. Korábban a Tesco mellett több brit üzletlánc hozott hasonló intézkedést.

link Forrás