Ha valami még hiányzott ebből az életből, az a porszívó, ami ordítva káromkodik, ha nekimegy valaminek

2019.05.09. · TECH

Előfordult már, hogy porszívózás közben káromkodtál? Például mert a lehetetlen eszköz mindenhová beakadt, szétesett a csöve, rövid volt a zsinórja, vagy egyszerűen csak nem szívott kellő erővel, hiába cseréltél nemrég porzsákot. A halk és diszkrét robotporszívók beszerzésével ezek a problémák sorra megoldódnak, de a káromkodás mint a takarítás kísérőzenéje akár hiányként is felléphet.

Valahogy így lehetett ezzel a 21 éves Michael Reeves is, aki tinédzser kora óta robotokat épít, és az utóbbi két évben fel is tölti az erről szóló videókat a YouTube-ra. (Márciusban debütált például azzal a robottal, amely kiválogatja a salátából a feltaláló által undorítónak tartott paradicsomot.)

Legutóbb pedig Reeves úgy alakított át egy Roomba robotporszívót, hogy ha nekiütközik valaminek, kezdjen el vadul káromkodni (illetve csak ordítani, ha gyerekbarát módra állítják). Az alábbi rövid videón a felnőtt verzió hallható működés közben:

link Forrás

Ami az átalakítás technikai részleteit illeti, az Android Police szerint nincs szó túl bonyolult beavatkozásról. Reeves úgy belezte ki a szoba padlóján közlekedő korongot, hogy az takarítani többé nem tud, az így felszabadult helyet pedig némi olcsó hardverrel töltötte fel: kellett egy Raspberry Pi, egy rádióvevő, egy bluetooth hangszóró, és néhány új szenzor. Ha a porszívó nekimegy valaminek, a Raspberry Pi odabent úgy elkezd káromkodni, mint egy kocsis.

A részletekért érdemes megnézni az ifjú fejlesztő videóját, amelyben egyebek mellett egy Target áruházban is teszteli találmányát. 1 perc körül pedig olyan szomorú vallomást tesz a robot(porszívó) a mások szórakozását szolgáló szenvedésről mint létezése céljáról, hogy szinte megsajnálod. De azért érdemes legyűrni a lelkiismeret-furdalást, és tovább nézni, akár porszívózás helyett. 

link Forrás

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás