Magyar játékosok két vállra fektetnék a Facebook ijesztően tehetséges póker-algoritmusát

2019.07.15. · TECH

Egy nappal az után, hogy a Qubit beszámolt arról a történelmi fegyvertényről, hogy a Facebook mesterséges intelligenciája, a Pluribus tönkreverte  a négyszeres World Poker Tour-győzelmével rekordot tartó Darren Eliast és a hatszoros World Series of Poker-győztes Chris 'Jesus' Fergusont is a tagjai között tudó csapatot, bejelentkeztek a hazai pókeresek, akik ezt nem hagynák annyiban. 

Korábban csak kétszemélyes játszmában tudott győzni pókeres mesterséges intelligencia, a Pluribus azonban az összes embert legyőzte a hatszemélyes Texas Hold'Em asztalnál. A Pluribus sikere után a fejlesztők úgy döntöttek, hogy nem teszik nyilvánossá az algoritmust, mert azzal pillanatok csődbe lehetne vinni az online pókeres cégeket.   

A Magyar Pókerszövetség vasárnap közleményben jelentette be, hogy tagjai megküzdenének a tehetséges algoritmussal. A Budapest Poker Club oldalán is publikált közleményben azt írják, „a Magyar Pókerszövetség egy kihívással fordult a Facebook tulajdonosa és Carnegie Mellon mesterséges pókerintelligenciát fejlesztő csapata felé.

A Magyar Pókerszövetség válogatott magyar pókerjátékosokból álló csapata kihívja a fejlesztőket egy megmérettetésre Budapesten a Budapest Poker Clubba. Az időpontot a fejlesztők adják meg.

Mert hisszük: Sok van, mi csodálatos. De az embernél nincs semmi csodálatosabb”

– írták. A Pluribus fejlesztői még nem reagáltak a kihívásra, de a szövetség már tervezi azt a versenysorozatot, amelynek nyertesei megmérkőzhetnek majd a mesterséges intelligenciával. 

link Forrás

Korábban a Qubiten:

link Forrás