A szavak ereje: videón az Agora nyitott egyetem kerekasztal-beszélgetése

A politikusokat tényekkel kell szembesíteni. A tudomány tényeket gyárt. Segíts minél többet publikálni belőlük!

Telt ház előtt rendezték meg az Agora nyitott egyetem első kerekasztal-beszélgetését a Nyitott Műhelyben novemberben: a Szavak ereje címet viselő előadáson Ungváry Rudolf író, fogalomtér-kutató és Tompa Andrea íróval beszélgetett Tillmann József Attila filozófus és Mártonffy Marcell irodalomtudós. 

Az est első tanulsága az volt, hogy már magában az, hogy beszélhetünk a szavakról, egy kisebbfajta csoda, ehhez ugyanis az is szükséges, hogy egyáltalán megérthessük egymást. Az viszont ebből a szempontból már aligha csoda, ha mindennél egyszerűbben félre is érthetjük egymást, az pedig már egyenesen természetes, hogy a félreérthető kommunikációra sokan és sokféleképpen törekednek. Hazudni majdnem olyan egyszerű, mint egyáltalán beszélni.

A beszélgetésről készült felvétel itt megtekinthető, az Agora következő estje pedig a tudás helyzetéről szól majd január 10-én, pénteken, ugyancsak a Nyitott Műhelyben. A beszélgetésen Falus András immunológus, a Magyar Tudomány főszerkesztője, Wessely Anna szociológus, a BUKSZ főszerkesztője, Tillmann J. A. filozófus és Brys Zoltán, a LAM szerkesztője vesz majd részt. Az esemény médiapartnere a Qubit.

A Qubit szerkesztősége azért dolgozik, hogy a magyar nyilvánosság hiteles, alapos és közérthető tudományos ismeretekhez jusson. Tesszük ezt politikamentesen, közszolgálati hevülettel, száznál több kutató és tudós bevonásával. Égető kérdések, dermesztő válságok és zavaros álhírek sűrűjében igyekszünk tartani a fáklyát immár havi bő hétszázezer olvasónknak. Cikkeink ingyen olvashatók, de nem ingyen készülnek. Segítsd a munkánkat!