Ész Ventura: Szolgálati közlemény

2020.01.06. · majom

Kedves Ész Ventura-olvasók!

A tavalyi pontversenyben kitűzött feladványok megoldásai hamarosan megjelennek, és kialakul a 2019. évi pontverseny eredménye. Az eredmények alakulását a Dicsőségfalon lehet követni. Ahogy tavaly év elején a pontverseny kiírásánál jeleztük, rengeteg díj fog gazdára találni. Az alábbi kategóriákban fogunk díjakat osztani:

  • A legelső megoldók között kisorsolunk 1 díjat a megszerzett koponyáikkal arányos módon.
  • A legkreatívabb három banános beküldők között kisorsolunk 1 díjat a három banános megoldásaik számával arányos módon.
  • A két banános kreatív megoldók között kisorsolunk 1 díjat a két banános megoldásaik számával arányos módon.
  • Az egy banános kreatív megoldók között kisorsolunk 1 díjat az egy banános megoldásaik számával arányos módon.
  • Az év legnehezebb feladványaira helyes megoldást beküldők között kisorsolunk 1 díjat.
  • A 2019-ben a legtöbb helyes megoldást beküldő különdíjat kap.
  • A helyes megoldást beküldők között kisorsolunk további 3 díjat koponyáktól és banánoktól függetlenül.

A díjakat idén nyilvánosan fogjuk kisorsolni a Qubit első idei rendezvényén 

január végén (részletek hamarosan). A sorsolásig kérjük türelmeteket. A nyereményeket nem a sorsolás helyszínén, hanem a szerkesztőségben lehet majd átvenni, vagy külön kérésre postázzuk.

A rengeteg értékes nyereményt az Ész Ventura rovat támogatói ajánlották fel, ezúton is köszönjük a Reflexshop, a Csodák Palotája, a Typotex Kiadó és a Fontanus Alapítvány támogatását.

A sorsoláson többek között gazdára találnak A Tiltott Sziget, az Imagine, a Cat Lady és a Kwatro nevű társasjátékok. Ezek többségéről már játékajánlóinkban is írtunk.

A Csodák Palotája felajánlásával öt családi belépőjegyet sorsolunk ki Magyarország első interaktív tudományos játékterére, ahol több mint 250 fizikai jelenséget bemutató játék és eszköz próbálható ki, az Öveges professzorról elnevezett előadóteremben pedig izgalmas előadások és kísérletbemutatók várják a látogatókat, a különleges sok-D élményvetítésekről és körmoziról már nem is beszélve.

A Typotex Kiadó jóvoltából három kitűnő, új kiadású feladványos könyvet sorsolunk ki, hogy a kedves Ész Ventura-olvasók tovább pallérozhassák elméjüket.

Fontanus Alapítvány felajánlásával pedig egy Castle of Mind játékot sorsolunk ki, amely az idei év egyik nagy magyar sikere volt, és az Ország Játéka versenyen rögtön két díjat is besepert, köztük több mint 40 ezer online szavazat alapján a Családi Társasjáték kategória közönségdíját. 

photo_camera Fotó: Gáspár Merse Előd

Addig is ne lankadjatok, az idei Ész Ventura máris kezdődik. Az első feladvány megoldóinak pedig a Fontanus Alapítvány felajánlott még egy Castle of Mind játékot.

Az Ész Ventura feladványügyi rovat gazdája: Gáspár Merse Előd fizikus és bűvész.

Kapcsolódó cikk a Qubiten:

link Forrás