Így ért Földet a nő, aki a leghosszabb időt töltötte az űrben

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

A női asztronauták közül a legtöbb időt az űrben töltő amerikai Christina Koch február 6-án sikeresen landolt a kazah sztyeppén, Zsezkazgan városától 147 kilométerre – adta hírül az amerikai űrhivatal, a NASA.

A NASA 41 éves mérnöke a 328 napos küldetése alatt 5248-szor kerülte meg a Földet, és elvégzett 210 kísérletet. De nem ez az egyetlen rekordja: a jelenleg még a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) tartózkodó Jessica Meirrel párban abszolválta az első csak nők által végrehajtott űrsétát.

Koch a Szojuz MS-13 fedélzetén az orosz  Alekszander Szkvorcovval és az olasz Luca Parmitanóval közösen tért vissza a Földre. 

Az alábbi videón a landolás utáni pillanatok láthatók:

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!

Korábbi kapcsolódó cikkeink: