Itt az alkalom, hogy megmérkőzz Gara Tíciával, a háromszoros magyar női sakkbajnokkal!

2020.02.10. · majom

Ritkán adódik olyan alkalom az ember életében, amilyen nemsokára a Qubit olvasói előtt adódik: játszhatnak egy 3 perces partit Gara Tícia női nemzetközi sakknagymesterrel, háromszoros magyar női bajnokkal, és akár le is győzhetik, már ha tudják.

Mit kell ehhez tenni?

Az alább látható feladványra várjuk a megoldást – nyilván nem a Facebookon, ahol mindenki látja őket, hanem szigorúan emailben, a szerk@qubit.hu címre. Az első 5 helyes megfejtést beküldő versenyző lehetőséget kap arra, hogy február 13-án csütörtökön a déli 12 órától 1 óráig terjedő időszakban megmérkőzzön a háromszoros magyar bajnok sakkozóval.

A feladvány:

Világos indul, és három lépésben mattot ad. De melyik az a három lépés?

photo_camera Világos indul, és három lépésben mattot ad

A játszmák a chess.com-on zajlanak majd, ezért kérjük, hogy a megfejtések mellé mindenki csatolja chess.com-os felhasználónevét (aki szívesen játszana, de nincs chess.com-os accountja, egy emailcím birtokában pillanatok alatt gyárthat magának egyet).

Megfejtés és chess.com-os név ide: szerk@qubit.hu

Az első öt helyes megfejtés beküldőjét emailben értesítjük. A legjobb versenyzők jutalma a nagyszerű osztrák szerző, Stefan Zweig 1941-es műve, a Sakknovella, a Helikon kiadó felajánlásában.

A meccseket élőben közvetítjük a Qubit Twitch-csatornáján.

Jó szórakozást, alapos felkészülést kíván:

Gara Tícia és a Qubit