Filléres Casio zsebszámológépből készült el a tökéletes lopakodó puskaeszköz

2020.05.10. · TECH

Teljesen ártatlmatlannak látszó, használtan néhány ezer forintért kapható zsebszámológépből, a Casio fx-991MS modelljéből készítette el a Neutrino nevű youtuber azt az interkontinentális, ballisztikus puskázógépet, ami hatékonyan és szinte lebukásmentesen használható az olyan vizsgákon, ahol engedélyezett a számológép használata. 

Neutrino a számológép jobb felső sarkában található napelemet OLED kijelzőre cserélte, és Wi-Fi-t is épített a gépbe, amivel az egész internetet nem lehet ugyan elérni, a Google Firebase-re feltöltött szöveges fájlokat azonban le lehet tölteni, és a titkos kijelzőn meg lehet jeleníteni őket, sőt a gép segélykérő sms-t is tud küldeni. Az áramellátásról az eredeti, 6 voltos gombelemcsomag helyett újratölthető akkumulátor gondoskodik. 

Az eszköz lopakodó jellegét erősíti, hogy ha esetleg elkobozzák, első pillantásra teljesen ártalmatlan, ráadásul működőképes számológépnek tűnik, mert az extra funkciókat csak egy a megfelelő ponthoz érintett mágnessel lehet életre kelteni. Éles helyzetben való használatát korlátozza, hogy az elkészítéséhez szükséges utánajárással, alkatrészbeszerzéssel, forrasztással, reszeléssel és programozással együtt legalább annyi energiába kerül elkészíteni, amennyivel a teljes vizsgaanyagot oda-vissza be lehet magolni.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: