Filléres Casio zsebszámológépből készült el a tökéletes lopakodó puskaeszköz

2020.05.10. · TECH

Teljesen ártatlmatlannak látszó, használtan néhány ezer forintért kapható zsebszámológépből, a Casio fx-991MS modelljéből készítette el a Neutrino nevű youtuber azt az interkontinentális, ballisztikus puskázógépet, ami hatékonyan és szinte lebukásmentesen használható az olyan vizsgákon, ahol engedélyezett a számológép használata. 

Neutrino a számológép jobb felső sarkában található napelemet OLED kijelzőre cserélte, és Wi-Fi-t is épített a gépbe, amivel az egész internetet nem lehet ugyan elérni, a Google Firebase-re feltöltött szöveges fájlokat azonban le lehet tölteni, és a titkos kijelzőn meg lehet jeleníteni őket, sőt a gép segélykérő sms-t is tud küldeni. Az áramellátásról az eredeti, 6 voltos gombelemcsomag helyett újratölthető akkumulátor gondoskodik. 

link Forrás

Az eszköz lopakodó jellegét erősíti, hogy ha esetleg elkobozzák, első pillantásra teljesen ártalmatlan, ráadásul működőképes számológépnek tűnik, mert az extra funkciókat csak egy a megfelelő ponthoz érintett mágnessel lehet életre kelteni. Éles helyzetben való használatát korlátozza, hogy az elkészítéséhez szükséges utánajárással, alkatrészbeszerzéssel, forrasztással, reszeléssel és programozással együtt legalább annyi energiába kerül elkészíteni, amennyivel a teljes vizsgaanyagot oda-vissza be lehet magolni.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás