A kamerának beintő teknőst választották 2020 legviccesebb állatfotójának

2020.10.28. · majom

Idén a járvány miatt online rendezték meg a Comedy Wildlife Photography díjátadóját. A hatodik alkalommal megrendezett verseny fő üzenete az élővilág sokszínűségének megőrzése, de emellett persze szórakoztatni is akar, a 44 döntős képből most választották ki a győzteseket.

A fotókat egy 12 tagból álló zsűri bírálta el, megítélésük szerint Terry, a teknős tökéletesen megtestesíti a verseny üzenetét: egyszerre vicces és komoly, a kamerának beintő állat pedig arra is felhívja a figyelmet, hogy jobban kellene bánni a Föld élővilágával. A teknőst Mark Fitzpatrick ausztrál fotós fényképezte le, a zsűri közleménye szerint ezzel történelmet írt, ő az egyetlen ellenlábas, aki eddig átvehette a díjat.

A döntőbe két magyar fénykép is bejutott, ezek közül Kránitz Roland O Sole Mio! című felvétele vitte el a verseny közönségdíját. A versenyre összesen 7000 kép érkezett, a zsűri ezek közül választotta ki a díjazottakat. A zsűri külön méltatásában részesült a másik magyar versenyző, Scheef Krisztina felvétele. Íme, a nyertesek:

photo_camera Terry, a teknős, a verseny abszolút győztese Fotó: Mark Fitzpatrick / Comedy Wildlife Photo Awards 2020
photo_camera A közönségdíjas magyar felvétel Fotó: Kránitz Roland / Comedy Wildlife Photo Awards 2020
photo_camera Az Alex Walker-díj győztese Fotó: Charlie Davidson / Comedy Wildlife Photo Awards 2020
photo_camera A legjobb sorozatért járó díj nyertese, a barnamedve gyilkos fingja (Deadly Fart) Fotó: Daisy Gilardini / Comedy Wildlife Photo Awards 2020
photo_camera A repülő jószágok kategóriájának győztese az azúrkék légivadász Fotó: Tim Hearn / Comedy Wildlife Photo Awards 2020
photo_camera A Think Thank Photo Junior-díj győztese Fotó: Olin Rogers / Comedy Wildlife Photo Awards 2020
photo_camera A külön méltatásban részesült felvétel Fotó: Scheef Krisztina / Comedy Wildlife Photo Awards 2020

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás