Félre mindent, itt vannak a legviccesebb állatfotók versenyének döntősei

A legviccesebb állatfotókat pályáztató Comedy Wildlife Photography Awards nevű verseny ötlete két brit természetfotós, Tom Sullam és PJ Hicks fejéből pattant ki, és 2015 óta rendezik meg. Miközben a vadvilág humoros oldalát igyekeznek bemutatni, valódi céljuk, hogy minden megjelenéssel felhívják a figyelmet a természetvédelem fontosságára, és a Földet veszélyeztető kihívásokra, mint például a műanyagválság, a csökkenő vízkészletek vagy a pálmaolaj-kereskedelem.

Az idei verseny 40 döntősét már kiválasztották, a győzteseket november 13-án hirdetik ki – a fődíjas a cím mellé egy egyhetes utazást is nyer szafarival a kenyai Masai Mara Nemzeti Rezervátum területére. A díj hivatalos oldalán meg lehet tekinteni az összes döntős fotót, és a közönségdíjra is lehet szavazni – mi most ötöt mutatunk meg közülük.

Egy hód, akit megihletett Edvard Munch ikonikus festményeFotó: Facebook / Comedy Wildlife Photography Awards / Harry M. Walker
Vidám zebratársaságFotó: Facebook / Comedy Wildlife Photography Awards / Peter Haygarth
A pitypanggal nem csak az embergyerekek szeretnek játszaniFotó: Facebook / Comedy Wildlife Photography Awards / Geert Weggen
ROFLFotó: Facebook / Comedy Wildlife Photography Awards / Lloyd Durham
Ezt a pillanatot nem lehetett előre megtervezniFotó: Facebook / Comedy Wildlife Photography Awards / Tilakraj Nagaraj

De érdemes végigböngészni a teljes 40-es listát, mert a válogatásban szereplő fotókon láthatunk például

  • medvét, amint a mancsába temeti az arcát;
  • szörföző pingvint;
  • két megilletődött makákót aktus közben
  • és rengeteg táncoló állatot.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten: 

Lábjegyzet

A legfontosabb eldöntendő kérdés továbbra is az marad, hogy vajon maguk az N7321-es aszteroida lakói túlélték-e a Föld pusztulását.

Utópörgés

Szakmailag felelősen napi három temetésnél többet egyszerűen nem lehet elvállalni, még kőszínházi múlttal sem, ez egyszerűen szívtelen és etikátlan, nincs az az isten, hogy huszonnégy órán belül négy teljesen különböző ember mélyen átélt gyászát át tudd engedni magadon.

Ez vagy valami, vagy megy valahova

Budapesten lassan már egy elektromos rollert sem lehet elhajítani anélkül, hogy el ne találna vele az ember egy önjáró gördeszkát. A Qubit furajármű-tesztjében bemutatkozik a botjukat rázó járókelők kedvence, az Ogre nevű elektromos chopperszerű mesejárgány. Vagy valami.