Videón mutatták be, milyen élmény lehet a Virgin hipervonatján utazni, akár 1200 km/h-val

2021.01.28. · TECH

Látványos konceptvideót tett közzé a Virgin arról, hogy milyen lehet majd a Hyperloop nevű hipervonaton utazni, ha egyszer megvalósul a vákuumcsőben közlekedő szupergyors kapszulák terve. A videó alapján az utazásélmény valahogy úgy nézne ki, mintha egy repülőtéren szállnánk egy mágnesesen lebegő vonatra, amit aztán elszippantanak egy távoli helyre.

A kapszulák belseje is leginkább egy futurisztikusabb vonatra hasonlít egymással szembefordított üléseivel, viszont ablakok nincsenek (lehet, hogy több mint 1200 km/h-s sebességnél nem lenne túl kellemes a látvány), csak a tetőn keresztül szűrődik be a napfény – hacsak nem égboltot vetítő kijelzőket látunk a kabinokban.

John Barratt, a jármű belső tereit tervező Teague elnök-vezérigazgatója elmondta, ablakok hiányában növények és faanyagok beemelésével igyekeznek kevésbé klausztrofób élménnyé tenni az utazást. Az információk megjelenítését szolgáló kijelzők pedig természetesen testreszabottan mutatják majd az utasok számára releváns adatokat.

link Forrás

Bár a 760 mph-s (1223 km/h) csúcssebesség még elég merészen hangzik, a cég két dolgozója már kipróbálhatta a Hyperloopot, a cég 500 méteres Las Vegas-i tesztpályáján, ahol 107 mph-s (173 km/h) sebességgel siklottak, de így is másodpercek alatt teljesítették a távot.

A Virgin egyelőre úgy számol, hogy a 2030-as évekre válhat legkorábban elérhetővé a Hyperloop az utasok számára.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás