Hatlábú, kétfarkú kiskutya született Oklahomában, és látszólag egészséges

Noha minden gazda megismételhetetlen egyéniségnek látja a saját kutyáját, a Skipper nevű kutyakölyök tényleg egyedülálló a maga nemében: két farokkal és hat lábbal született, és még mindig életben van.

1 fej, 2 farok, 6 láb: Skipper tényleg egyedülálló a maga nemében.
photo_camera 1 fej, 2 farok, 6 láb: Skipper tényleg egyedülálló a maga nemében. Fotó: Neel Állatkórház / Facebook

A február 16-án született Skipper egy border collie és egy ausztrál juhászkutya kölyke. Állatorvosai szerint Skipper az első olyan kutya, aki látszólag képes együtt élni az efféle születési rendellenességekkel.

„Hosszabb ideig élt együtt a veleszületett állapotok kombinációjával, mint azt más kutyáknál megfigyelhettük. Az elérhető kutatások szerint nincs más kutya, aki túlélte volna, hogy ilyen rendellenességekkel született.”

írta az oklahomai Neel Állatkórház a Facebookon.

Az állatorvosok kétféle veleszületett rendellenességet diagnosztizáltak Skippernél: az úgynevezett monocephalus dipygust és a monocephalus rachipagus dibrachius tetrapust. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy egy feje és egy mellkasa van, valamint 2 kismedencei régiója, két húgyúti traktusa, 2 reprodukciós rendszere, 2 farka és 6 lába. Az állatorvosok a spina bifida nevű jelenséget is észlelték Skippernél; ez az az állapot, amikor a gerincoszlop nem záródik be rendesen a fejlődés során.

link Forrás

Dr. Tina Neel, az állatkórház tulajdonosa a CNN-nek azt mondta, hogy Skipper egy ikertestvérével olvadhatott össze az anyaméhben, ahol a megtermékenyített petesejt nem vált teljesen szét a hasadás során.

Állapota ellenére Skipper egészségesnek tűnik. A belső szerveinek látszólag semmi baja, a növekedése üteme megfelel a korának, és a lábai is ugyanúgy mozognak és reagálnak az ingerekre, mint a normális kiskutyáké. Ugyanakkor valószínű, hogy idővel segíteni kell majd a mozgásban, és fizikoterápiára kell majd járnia.

„Folytatjuk az állapotával foglalkozó kutatásokat, a felülvizsgálatok során figyelemmel kísérjük a fejlődését, és segíteni fogjuk Skipper hátralévő élete kényelmes és fájdalommentes maradjon.”

– írta Facebook-posztjában az állatkórház.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás