Így állnak az oltással a világ országai

Nincsen jövőnk tudomány nélkül, nincsen Qubit nélkületek. Támogasd a munkánkat!

Az alábbi grafikonon azok az országok, illetve régiók láthatók, ahol a lakosok legalább egy százalékát beoltották, kivéve a törpeállamokat és kis szigeteket, ahol egy-két vakcinaszállítmányból beoltható szinte a teljes lakosság (a Seychelles-szigeteken például a lakosság 56,84 százaléka megkapta legalább az első oltást, míg Gibraltáron ez az arány 74,98 százalék).

Az ábrán sötétkékkel azokat jelöltük, akik mindkét dózist megkapták, világoskékkel azokat, akik még csak az elsőt. A grafikonon jól kivehető, hogy melyik országban milyen tempóban oltanak, illetve hogy melyek azok az országok, ahol, mint nálunk is, inkább végigoltják, akit csak lehet, és az eredetileg tervezettnél később adják majd csak be a második oltást: ide tartozik Finnország, Chile és az Egyesült Királyság.

Az alábbi interaktív térképen azok aránya látható százalékban, akik legalább az első oltást megkapták, akár kontinensenkénti vagy időbeli bontásban.

Az alábbi térképen a teljes vakcináción átesettek aránya látható:

Járvány, klímaváltozás, forradalmak – mindez csak három dermesztő arca annak a felbolydult világnak, ami ránk vár. Lesz még neki jó pár. Ha teheted, segítsd a munkánkat, mi megháláljuk a bizalmadat, és ebben a nagy zavarodottságban hitelesen, alaposan és közérthetően magyarázzuk el, hogy a legégetőbb kérdésekre milyen válaszokat adnak a sárgolyó legnagyobb elméi. Maradj velünk. Támogatom a Qubit szerkesztőségét!