Több mint 75 milliárd forint értékű kriptovalutát foglalt le a londoni rendőrség egy pénzmosási ügyben

2021.07.13. · TECH

180 millió font (több mint 75 milliárd forint) értékű kriptovalutát foglalt le a rendőrség Londonban egy nemzetközi pénzmosási ügyben.

Ekkora összeget kriptovalutában még sosem foglaltak le az Egyesült Királyságban. Az előző rekordfogás sem volt túl rég, június 24-én, akkor 114 millió fontnyi kriptovalutának akadtak nyomára a rendőrök.

Azt a 39 éves nőt, akit a múltkori akcióban pénzmosás gyanújával elfogtak, majd óvadékkal kiszabadult, a mostani esetről is kikérdezi a rendőrség.

Arról nem szól a rendőrség közleménye, hogy milyen kriptovalutáról van szó. A nyomozás folytatódik.

A londoni rendőrség gazdasági ügyekkel foglalkozó részlege előzőleg hírszerzői információkat kapott arról, hogy bűncselekményekből származó hatalmas összegeket mozgatnak át.

A kriptovalutákkal folytatott tranzakciók lehetővé teszik, hogy a küldő és a fogadó fél is megőrizze anonimitását, ezért is volt várható, hogy előbb-utóbb illegális pénzeket fognak mozgatni általuk.

A legelterjedtebb kriptovaluta, a bitcoin árfolyama 2021 első hónapjaiban brutálisan megemelkedett, majd május óta némileg korrigált. Míg tavaly ilyenkor 1 bitcoin valamivel több mint kilencezer dollárt ért, idén áprilisban már hatvanezer dollár fölötti csúcsok is előfordultak, majd a májusi zuhanás után az elmúlt hetekben 32-35 ezer dollár között alakul az értéke.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás