Érkezik az Új Kindle Paperwhite modell

2021.09.20. · TECH

Az Amazon következő napokban tervezi piacra dobni az ötös verziószámú Kindle Paperwhite modelleket. Igen, többes számban, ugyanis a Paperwhite rögtön kétféle kiszerelésben is kapható lesz.

A hagyományos Kindle Paperwhite 5 és a Signature Edition egyaránt 6,8 hüvelykes kijelzőt kap a korábbi 6 hüvelykes helyett; a pixelsűrűség marad 300 PPI (pixel per hüvely). A kijelző megvilágítása viszont sokat fejlődött. Míg a korábbi modellekben csak 5 előlap-megvilágító ledet használtak, az újakban már 17, borostyánszínű és fehér led található – vagyis ugyanolyan világítástechnikát használnak bennük, mint a csúcsmodell Kindle Oasisben.

Hogy miben jobb a Signature Edition, mint az alapmodell? Először is nagyobb a tárkapacitása. A 8 gigabájtos Paperwhite 5-tel szemben a Signature Edition 32 gigabájtnyi elektronikus és hangoskönyvet tárolhat, valamint a vezeték nélküli töltést és az automatikus, a környezettől függő fényerősség-szabályozást is támogatja.

A két modellt még nem jelentették be hivatalosan, de az Amazon kanadai oldalán véletlenül feltüntették őket a termék-összehasonlító oldalon. Az új modellekre mutató termékoldalak már léteznek, de a linkek egyelőre 404-es oldalakra mutatnak. A betekintés alapján a Kindle Paperwhite 5-ért 149 kanadai dollárt, a Paperwhite Signature Editionért 209,99 dollárt kérnek. Fontos: ezek wifin kapcsolódnak a hálózatra, és egyelőre nincs róla hír, hogy az Amazon feláras, mobilnettel is rendelkező modellek piacra dobását tervezné.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás