Rejtett, vezeték nélküli telefontöltőt dobott piacra az Ikea

2021.09.20. · TECH

Új telefontöltőt mutatott be az Ikea. Az Egyesült Államokban a Sjömarke nevű eszköz 40 dollárba fog kerülni, ha piacra dobják a jövő hónapban. A magyarországi árat még nem tudjuk.

Aki ismeri a vállalat termékeit, emlékezhet rá, hogy az Ikea már korábban is kínált vezeték nélküli töltőportokkal egybeépített bútorokat. A Sjömarke-kal ezt a szolgáltatást bármelyik bútorba beépíthetjük. Bár funkcionalitását tekintve ugyanazt tudja, mint a többi Wireless Qi töltő, csak nem az asztallapra, hanem alá kell szerelni.

link Forrás

A hétszer három hüvelykes alumínium készülékházat kétoldalú ragasztószalaggal vagy csavarokkal kell rögzítenünk az asztallap aljához. Csavart ugyan nem adnak hozzá, de a csomagban lesz egy 180 centi hosszú hálózati kábel, kétoldalú ragasztószalag, és egy matrica, amivel megjelölhetjük a asztallapon a töltő pozícióját.

A fából és műanyagból készített asztallapok nem árnyékolják le az energiaátvitelt: az Ikea szerint a töltőnek legalább 8 milliméterre kell lennie a töltött készüléktől, az ideális hatótávolság pedig egy-két és fél centiméter. A Sjömarke az ikeás asztallapok, éjjeliszekrények és dohányzóasztalok többségével használható lesz.

Try this at home! A Sjömärke vezeték nélküli töltője az asztallap alá kerül, a telefont pedig a töltő függőleges helyzetét jelölő matricára, és kész is.
photo_camera Try this at home! A Sjömärke vezeték nélküli töltője az asztallap alá kerül, a telefont pedig a töltő függőleges helyzetét jelölő matricára, és kész is. Fotó: Ikea

A töltő típusfüggetlen; a Qi 1.2.4-es verziószámú energiafogyasztási profilt támogató készülékeknek tud legadni nagyjából 5 watt teljesítményt. Bár vannak ennél nagyobb kapacitású készülékek, más töltőkkel ellentétben a Sjömarke nem a hatékonyságával, hanem a kényelmével fogja elbűvölni a vásárlókat.

Az Ikea szóvivője szerint a Sjömarke októbertől lesz kapható.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás