A magyar közoktatás válságáról szól kedd este a margitszigeti Qubit Live

2022.10.03. · tudomány

Forrő őszünk van, de hogyan oldható meg a pedagóguskrízis? Hova vezet az erőltetett iskolai központosítás, a szakmai autonómia felszámolása, a pedagógiai differenciálás lehetetlensége? Mivel jár az egyházi és az elitiskolák térnyerése, a bújtatott felvételik rendszere? Milyen strukturális okok, rejtett mechanizmusok fokozzák a növekvő szegregációt, a roma és a hátrányos helyzetű tanulók iskolai sikertelenségét? Működik-e a XXI. században a frontális oktatás, mik voltak a digitális átállás tapasztalatai? Mi van a gyenge kompetenciaeredményeink mögött? Baj-e, hogy a magyar diákok külföldre mennek tanulni? Tényleg egyfajta kasztrendszer felé tart az ország?

Októberi tudományos estünkre a magyar közoktatás problémáival és lehetőségeivel készülünk: öt okos kutatóval, négy előadással, vitával és kerekasztallal, zárásként pedig improvizatív zenével és bárral. Mindez izgalmas helyszínen, a margitszigeti Kristályban vár majd rátok október 4-én, kedden 18:00-tól.

Rövid előadásokat tartanak: Horn Dániel közgazdász, Kertesi Gábor közgazdász, Lannert Judit szociológus, Váradi Balázs közgazdász.

A kerekasztalt vezeti: Kende Ágnes szociológus.

Zenél: Matisz Flóra Lili.

További részleteket itt találsz, jegyeket itt tudsz venni. Gyere kedden a margitszigeti Lájvra!