1000 látássérült embernek segít visszaadni a látását az egyik legnépszerűbb youtuber, MrBeast

2023.01.30. · tudomány

Az amerikai Jimmy Donaldson MrBeast néven egyike a legnépszerűbb videós tartalomkészítőknek. A youtuber szombaton jelentette be, hogy ezer olyan ember szürkehályogműtétét kívánja finanszírozni, akiknek a betegség már részben vagy egészben elvette a látását, de nincs elegendő pénzük az egyébként rutinbeavatkozásnak számító operációra – számolt be róla a CNN.

A tartalomkészítő a floridai Jacksonville-ben működő, a rászorulóknak ingyenes szürkehályogműtéteket szervező Gift of Sight program segítségével hirdette meg akcióját. MrBeast szerint ugyanis tarthatatlan, hogy a legtöbb esetben egy alig 10 perces sebészeti beavatkozással orvosolható betegség csak azért okozzon vakságot, mert a páciens szegény. Az egészségügyi statisztikák alapján egyébként a szürkehályog globálisan a látásvesztések mintegy feléért felelős.

A rászorulókat a Jacksonville-ben és környékén élők közül verbuváló kezdeményezés keretében 40 embernél már el is végezték a látás minőségét jelentősen javító, illetve a látást szó szerint visszaállító műtéteket.

Az alábbi előtte-utána videóban megszólalók közül többen készpénzadományokat és egyéb ajándékokat is kaptak a youtubertől.

link Forrás

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás