Itt a fizetős, gyorsabb és megbízhatóbb ChatGPT

2023.02.03. · TECH

Alig több mint két hónappal azután, hogy az OpenAI a világra szabadította minden idők eddigi legfejlettebb chatbotját, a ChatGPT-t, máris bejelentették a szolgáltatás fizetős változatának indulását.

A ChatGPT Plus nevű előfizetéses változathoz elsőként az Egyesült Államokban élő felhasználók kérhetnek hozzáférést, és várólista alapján kapják majd sorban a meghívókat. Az OpenAI jelezte, hogy hamarosan az USA-n kívül is bevezetik a fizetős chatbotot.

A díját egyelőre 20 dollárban állapították meg, vagyis nagyjából 7000 forintot kell rászánni havonta, ami több, mint egy kétszemélyes Spotify Premium-előfizetés és a Netflix legdrágább csomagja együttvéve. Ennyi pénzért három dolgot kínál az OpenAI:

  • bármikor hozzá lehet férni a ChatGPT-hez (még csúcsidőben is),
  • gyorsabban válaszol a bot,
  • és a jövőben tervezett új funkciók bevezetésénél is elsőbbséget élveznek majd a fizetős felhasználók.

Persze még így is sokkal jobban jártak a mesterséges intelligencia rajongói, mivel heteken keresztül terjedt az a pletyka, miszerint az OpenAI 42 dolláros havidíjjal akarta bevezetni az új szolgáltatást – 15 ezer forint pedig azért már elég meredek lett volna azoknak, akik nem üzleti céllal használnák a gyorsabb és megbízhatóbb chatbotot. Ráadásul az OpenAI a terület első komoly szereplőjeként irányt is mutat az árazással, hiszen ennél drágábban csak bizonyítottan jobb prémium chatbotot lehet majd árulni.

A cég azért továbbra is hangsúlyozza, hogy nem tervezi az ingyenesen elérhető változat megszüntetését, és részben az előfizetők pénze is arra megy majd, hogy „segítse lehetővé tenni, hogy minél több ember ingyen hozzáférhessen”.

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás