Íme két szuperjó tavaszi társasjátékos program

2023.04.11. · játék

Két egész napos tavaszi társasjátékos programot ajánlunk a társasjátékokat kedvelő olvasóinknak.

Egész napos társasjáték-fieszta

Április 15-én egész napos társasjátékozással ünnepli tizedik születésnapját a Játékos Emberek Magazinja (JEM) a Virág Benedek Házban, Budapesten. A JEM havonta megjelenő, online ingyenesen elérhető, társasjátékokkal foglalkozó magazin, amely eddigi működése alatt közel félezer játékismertetőt és számos egyéb cikket és interjút közölt. Célja a társasjátékozás élményének népszerűsítése, a társasjátékos kultúra terjesztése a hazai kiadóktól függetlenül.

A játékos jubileum alkalmából a JEM több teremben várja az érdeklődőket, ahol a Társas Központ Egyesület jóvoltából 2000 db társasjáték vár kipróbálásra, a támogató kiadók felajánlásainak köszönhetően pedig rengeteg társasjátékot is kisorsolnak. Ezen kívül egy kis kiállítást is meg lehet majd tekinteni a JEM történetéről, továbbá kerekasztal beszélgetések lesznek hazai kiadók képviselőivel, játéktervezőkkel (például Pierrot, Győri Zoltán), grafikusokkal és játéktesztelőkkel.

Társasjáték-fejlesztők napja

Május 13-án a Magyar Társasjátékos Egyesület (MATE) szervezésében több év kihagyás után újra megrendezésre kerül a Társasjáték-fejlesztők napja az Enter Barban, Budapesten. A rendezvényen magyar játékfejlesztők mutatják be játékaikat, amiket a résztvevők kipróbálhatnak és értékelhetnek. Tesztelők számára a részvétel ingyenes, és néhány társasjáték is kisorsolásra fog kerülni közöttük. A rendezvényen Győri Zoltán játéktervező és vlogger tart előadást játéktervezésről, és kiosztásra kerül a Társasjáték Fejlesztők Napja Tesztelői díj. Ha van kedved újdonságokat kipróbálni, megismerkedni magyar fejlesztőkkel és a társasjáték tervezés folyamatával, visszajelzéseddel akár alakítani egy kiadás előtt lévő játékot, akkor feltétlenül gyere el!

Kapcsolódó cikkek a Qubiten:

link Forrás
link Forrás
link Forrás