Megjelent a gyászfeldolgozással foglalkozó videójáték, a Ghostboy

06.25. · TECH

Kedden megjelent a gyászfeldolgozás folyamatát bemutató Ghostboy játék, aminek fejlesztéséről tavaly írtunk részletesen a Qubiten.

A népszerű Steam platformról 15 euróért (5900 forint) megvásárolható Ghostboy Windows PC-ken és Macen is elfut, és a magyar mellett öt másik nyelven játszható. A toronyvédő játékban egy gyermeküket gyászoló család történetét kísérjük végig az elhunyt fiú szellemén keresztül, aki megpróbál segíteni életben maradt családtagjainak.

A pályákon szörnyektől védjük a területünket, eközben pedig pontokat gyűjtünk, amikkel hozzátartozóink mentális állapotán tudunk javítani.

link Forrás

A Czuder Tamás és Kovács Gergő által vezetett Two Blackbirds fejlesztő csapat szakemberek bevonásával fejlesztette a játékot, ami azt eredményezte, hogy a gyász fázisait pszichológiai igényességgel tudták bemutatni.

Köztük volt Csősz Roland klinikai szakpszichológus is, aki nemrég a Csak ha érdekel podcastban azt mondta, hogy a fejlesztés célja az elejétől az volt, hogy a Ghostboy elsősorban egy játék legyen, és csak másodsorban szolgáljon oktatóanyagként.

„A fő üzenet, amit a játékkal szeretnénk átadni, hogy a gyász egy természetes és komplex érzés. Mindenki kicsit máshogy gyászol, ám ebből a végtelen labirintusnak tűnő sötét felhőből is van kiút, és egy kis önmunkával, tudatossággal átvészelhető” – nyilatkozták korábban a Qubitnek a játék fejlesztői.