Rajk & Qubit – Közoktatási Hackathon indul, várjuk a jelentezőket

2018.05.19. · tudomány

Hogyan változott az esélyegyenlőség helyzete a magyar közoktatásban az elmúlt tíz évben?

Erre a kérdésekre keressük a választ a Rajk László Szakkollégium és a Qubit közösen szervezett Közoktatási Hackathonján, amire 2-4 fős, adatelemzésben, problémamegoldásban jártas csapatok jelentkezését várjuk!

photo_camera Grafika: Tóth Róbert Jónás

Mi lesz a verseny menete?

A feladatot és az adatokat május 25-én, pénteken 10.00-től kapják meg a résztvevők a Rajk László Szakkollégiumban (1085 Bp., Horánszky utca 6.), ahol minden csapat szakértő mentorokkal is találkozhat. Ezután két napjuk van a csapatoknak elemzésre, vizualizációra és arra, hogy megtalálják az adatok között a lényegi információkat. A versenyzők megoldásaikat május 27-én, vasárnap 16.00-kor a rajkos Civil Nap záróeseményeként a Lumen Kávézóban (1085 Bp., Horánszky utca 5.) prezentálják szakmai zsűri előtt.

Milyen megoldásokat várunk?

Kreatív munkákra, jó ötletekre, esetleges külső adatok bevonására, újszerű módszerekre és magyarázatokra számítunk; megoldásként policy-javaslatot, adatelemzést, vizualizációt vagy éppen alkalmazásfejlesztést egyaránt várunk!

Mit lehet nyerni?

  • I. díj: 1+1 hónap fizetett nyári gyakornokság a Qubitben + értékes logikai táblajátékok a Qubittől + koncertbelépők a Lumenbe
  • II. díj: Coursera online kurzusok a Lámpagyártól (30.000 Ft értékben)
  • III. díj: Kávébérletek a Lumenbe (15.000 Ft értékben)

Mégegyszer: hol és mikor?

  • Adatok átvétele: május 25-én, pénteken 10.00-től a Rajk László Szakkollégiumban (1085 Bp., Horánszky utca 6.)
  • Eredmények prezentálása, maga a verseny: május 27-én, vasárnap 16.00-kor a Lumen Kávézóban (1085 Bp., Horánszky utca 5.)

Regisztrálj Te is!

OK! Regisztrálok a versenyre!