Drámai videofelvételen öl meg egy rétisas három feketególya-fiókát Gemencen

Rétisas szállt egy gemenci feketególya-pár fészkére, és elpusztította a három fiókát. A vasárnap  nyilvánosságra került drámai videó szerint a rétisas gyorsan végzett a fiókákkal, és evett is belőlük.

A videót megosztó Kalocsa Béla ornitológus szerint a rétisas ritkán támad gólyára, mivel többnyire vizekben szerzi zsákmányát, idén azonban kevésbé áradtak meg a folyók, így kevesebb a táplálék is.

A felvétel nem a Gemenc Zrt. emblematikussá vált fekete gólyái, Sára és Tóbiás fészkéről készült, az ő három fiókájuk továbbra is lelkesen várja az ebédet, illetve piheg a hőségben az élő közvetítés tanúsága szerint. (Első fiókájuk kikeléséről a Qubiten is megosztottunk egy videót.)

A rétisas és a fekete gólya Magyarországon egyaránt fokozottan védett, az előbbi eszmei értéke egymillió, utóbbié ötszázezer forint.

Információink szerint a rétisas által kirabolt fészket nem az erdőgazdaság, hanem a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület kamerázta be éppen azért, mert a környéken eddig is gyanús körülmények között tünedeztek el a gólyák.

Hát a Feri? Bent van a házba, de meg van halva!

Lőttök? Bealszik? Ráír? Hát-tal kezdett mondat? Kálmán László, az MTA nyelvésze nyelvi babonákról, mondvacsinált szabályokról, stigmatizált szokásokól, helyesről és helytelenről, deskriptív és preskriptív nyelvészetről, és arról, milyen nehéz a dolga ma egy pedagógusnak. Vágod?