Odáig fajult a Fortnite-mánia, hogy a szülők edzőket bérelnek fel a bénán játszó gyerekeik mellé

2018.08.02. · TECH

Az Epic Games ingyenes túlélőjátéka, a Fortnite Battle Royale az elmúlt egy év egyik legnagyobb videojáték-sikere, a gyártó nemrég jelentette be, hogy felhasználóinak száma átlépte a 125 milliót. A játék természetéből adódóan is (100 versenyzőnek addig kell harcolnia egymással, amíg csak egy marad életben) fokozza a fiatal játékosok bizonyítási kényszerét, néhány szülő pedig nem bírja tétlenül nézni, hogy gyermeke minden próbálkozás ellenére veszít.

És meg is nyílt egy piaci rés. A Wall Street Journal (WSJ) olyan szülőkkel beszélgetett, akik pénzt is hajlandók áldozni arra, hogy gyerekük jobban teljesítsen. A lap korábban már beszámolt olyan „edzőkről”, akiket a gyakorlásra szoruló videojátékosok online oktatás céljából bérelhetnek fel, a Fortnite elsöprő sikere azonban megnyitotta az utat a szülői közbenjárás előtt is.

Fortnite
photo_camera Fortnite Fotó: Epic Games

Ally Hicks például csak azért fizetett 50 dollárt egy szabadúszókat listázó weboldalon talált játékosnak, hogy tízéves fiának ne legyenek gondjai az iskolába való beilleszkedésben a sorozatos vereségei miatt, de van olyan apuka is, aki azért bízott meg egy 20 dolláros órabérért dolgozó Fortnite-edzőt, hogy 12 éves fiának nagyobb esélye legyen a komoly pénznyereményeket ígérő versenyeken.

Olyan, mint a kosárlabda vagy a sakk

A Bidvine nevű bérmunkaoldal például több mint 1400 Fortnite-edzőt listáz, akik közül sokan tizenévesek. Bár maguk az edzők is kicsit abszurdnak tartják, hogy szülőktől kapnak megbízásokat, a felnőttek ezt elintézik annyival, hogy a helyzet ugyanaz, mintha kosárlabda- vagy sakkleckéket fizetnének a gyerekeiknek.

A Fortnite Battle Royalban jeleskedő fiatalok számára nemrég egyetemi sportösztöndíjat is kiírtak: az ohiói Ashland University felhívása szerint a jól tanuló és jól játszó hallgatók akár 4000 dolláros juttatásban is részesülhetnek.

Kapcsolódó cikk a Qubiten:

link Forrás